Το τιμητικό βραβείο «Μουσών» απονέμεται από το λογοτεχνικό περιοδικό: «Κέφαλος – Το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλονιάς», ως τιμητική διάκριση για το λογοτεχνικό τους έργο και την ενεργή τους παρουσία στα γράμματα, στη διανόηση και στη σύγχρονη πνευματική δραστηριότητα. Η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 18:00 στην Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών, στη συμβολή των οδών Ακαδημίας & Γ. Γενναδίου 8 στην Αθήνα.

Ανάμεσα στα ονόματα των διακριθέντων και τιμηθέντων ποιητών και ποιητριών ξεχωρίζει και το όνομα του αείμνηστου Μπάμπη Τσέλου με καταγωγή από την Βράχα Ευρυτανίας, μέλος του Ομίλου Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων, ο οποίος έχει αποσπάσει και στο παρελθόν τιμητικές διακρίσεις και βραβεία σε διαγωνισμούς ποίησης σε Σικελιανά και Αθλέπολι. Η εκδήλωση εντάσεται στο πλαίσιο των Ετήσιων Λογοτεχνικών Βραβείων του Λογοτεχνικού Περιοδικού “Κέφαλος”.

Κάθε χρόνο θα βραβεύονται από το λογοτεχνικό περιοδικό σύγχρονοι Έλληνες λογοτέχνες με κριτήρια: α. την ποιότητα των έργων τους, β. την αξιολόγηση της εργογραφίας τους και γ. τη συμβολή τους με το έργο τους και την ενεργή παρουσία τους στα γράμματα, στη διανόηση και στην πνευματική δραστηριότητα.