Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022, η σπουδαία εκδήλωση του Δήμου Θέρμου, για τον Αείμνηστο Παύλο Μπακογιάννη, στο προαύλιο του Γυμνασίου Θέρμου, όπου φοίτησε ως μαθητής τα γυμνασιακά του χρόνια.

Στην έναρξη της εκδήλωσης τελέστηκε Τρισάγιο από τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη π. Θεόκλητο Ράπτη, με τη συμμετοχή Σεβαστών Πατέρων της Εκκλησίας μας.

Ακολούθησαν τα Αποκαλυπτήρια της Προτομής, από τον κ. Κώστα Μπακογιάννη, τον κ. Πέτρο Γρομητσάρη Ελληνοαμερικανό Ομογενή από το Χαλίκι Θέρμου , ο οποίος ήταν ο δωρητής της Προτομής, την Υφυπουργό Τουρισμού κα Σοφία Ζαχαράκη και τον Δήμαρχο Θέρμου κ. Σπύρο Κωνσταντάρα.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο κ. Πέτρος Γρομητσάρης δωρητής της Προτομής, ο κΛεωνίδας Υφαντής πρώην πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Αγρινίου, ο πατέρας του οποίου ήταν κηδεμόνας του Παύλου Μπακογιάννη στο Γυμνάσιο Θέρμου, ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Τζορτζ Τσούνης με καταγωγή από τον Πλάτανο Ναυπακτίας, η Υφυπουργός Τουρισμού κα Σοφία Ζαχαράκη και ο Δήμαρχος Θέρμου κ. Σπυρίδων Κωνσταντάρας, ο οποίος καλωσόρισε και ευχαρίστησε ιδιαιτέρως την οικογένεια του κ. Κώστα Μπακογιάννη για την παρουσία τους , καθώς επίσης και όλους τους παρευρισκομένους.

Εμφανώς συγκινημένος, ο γιος του Αείμνηστου Παύλου Μπακογιάννη κ. Κώστας Μπακογιάννης, Δήμαρχος Αθηναίων, εκφώνησε την Ομιλία στην τιμητική εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Δήμο Θέρμου στη Μνήμη του μεγάλου Πολιτικού.

Στον κ. Κώστα Μπακογιάννη δόθηκε το χρυσό κλειδί της πόλης του Θέρμου, από τον κ. Δήμαρχο, όπως και το μαθητολόγιο του Αείμνηστου Παύλου Μπακογιάννη.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν: ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Τζορτζ Τσούνης με την μητέρα του κα Ελένη Τσούνη, η κα Σία Κοσιώνη,  ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Θανάσης Μπούρας, η Υφυπουργός Τουρισμού κα Σοφία Ζαχαράκη, ο Βουλευτής κ. Σπήλιος Λιβανός, ο Βουλευτής κ. Μάριος Σαλμάς, ο πρόεδρος του Ομίλου UNESCO Πρέβεζας κ. Ευάγγελος Κατσίμπρας, ο κΚαραγκούνης Κωνσταντίνος ως εκπρόσωπος του προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, ο κ. Καρασμάνης Γεώργιος βουλευτής Πέλλας, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Θεοφάνης Σπανός, ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας ΝΔ κ. Βασίλης Φεύγας, ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γεώργιος Παπαναστασίου, ο Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Νικόλαος Σουλιώτης, ο Δήμαρχος Ναυπάκτου κ. Βασίλειος Γκίζας, ο Δήμαρχος Ξηρομέρου κ. Ιωάννης Τριανταφυλλάκης, τον Δήμαρχο Βόνιτσας κ. Αποστολάκη εκπροσώπησε ο κ. Δημήτριος Σταχτιάρης, ο κ. Ιωάννης Καλαβρουζιώτης Κοσμήτορας του ΕΑΠ και Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας, ο Αντιπεριφερειάρχης   κ. Φωκίων Ζαΐμης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γεώργιος Κοντογιάννης, ο Αντιδήμαρχος Αθηναίων κ. Χρήστος Τεντόμας, η Αντιδήμαρχος Αθηναίων κα Άννα Ροκοφύλλου, ο Πολιτευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Θανάσης Παπαθανάσης,  η Πολιτευτής Ευρυτανίας κα Τζίνα Οικονόμου, από τη  ΔΕΕΠ Ευρυτανίας της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ  ο πρόεδρος κ. Ιωάννης Οικονομίδης, ο αντιπρόεδρος κ. Κλεομένης  Λάππας και ο Γραμματέας κ. Αθανάσιος Μπαλτάς,   η κα Χριστίνα Σταρακά, η κα Γεωργία Μπόκα,  Αντιδήμαρχοι των  Δήμων Θέρμου, Αγρινίου, Μεσολογγίου, Ναυπάκτου, Ξηρομέρου και Βόνιτσας ,  Εκπρόσωποι Σωμάτων Ασφαλείας, Πρόεδροι Φορέων και Συλλόγων από όλη την Αιτωλοακαρνανία και πλήθος κόσμου.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε μουσικά από τον κ. Βασίλη Κονίδα και την κα Κορίνα Βρακατσέλη.

Η Προτομή, που στο εξής θα κοσμεί το προαύλιο του Γυμνασίου Θέρμου, φιλοτεχνήθηκε από τον γλύπτη κΕυάγγελο Τύμπα.

Την εκδήλωση παρουσίασε και συντόνισε η κα Σοφία Αγνίδη – Στεργίου.

Δείτε βίντεο με την υποδοχή των επισήμων και από την τέλεση Τρισάγιου
Δείτε βίντεο με τα Αποκαλυπτήρια της Προτομής, τις Ομιλίες και την Απονομή του χρυσού κλειδιού της πόλης στον Κώστα Μπακογιάννη

thermonews.gr