Μπορούν οι βιβλιοθήκες να είναι θεραπευτικές; Η απάντηση είναι ναι!

Οι ιστορίες έχουν την ικανότητα να μας αλλάζουν σε συναισθηματικό, κοινωνικό, συμπεριφορικό και ψυχολογικό επίπεδο. Τι θα λέγατε λοιπόν, αν αντί για τα συμβατικά φάρμακα που βοηθούν στην καταπολέμηση των ψυχικών ασθενειών κάποιος σας συνταγογραφούσε μια επίσκεψη σε μια βιβλιοθήκη;

Πιστεύουμε ότι μια βιβλιοθήκη θα μπορούσε να είναι ένας τέτοιος χώρος ασφάλειας και για την αντιμετώπιση των προβλημάτων ψυχικής υγείας. Η Athens Comics Library σε συνεργασία με το Refugee Week Greece έχει επιλεχθεί να σχεδιάσει ένα πιλοτικό πρόγραμμα στo πλαίσιo του Europe Challenge – European Cultural Foundation το οποίο στοχεύει να αναδείξει τη θεραπευτική δύναμη των ιστοριών και τις βιβλιοθήκες ως ασφαλείς χώρους ίασης.

Στη διαδρομή μας αυτή αναζητούμε και άλλες βιβλιοθήκες, με τις οποίες θα επιχειρήσουμε να φέρουμε στην επιφάνεια το επίπονο, αλλά και πολλές φορές ταμπού, θέμα της ψυχικής υγείας και να αναζητήσουμε καινοτόμους τρόπους αντιμετώπισής του. Αν η βιβλιοθήκη σας ενδιαφέρεται να συμμετάσχει, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα: https://forms.gle/MwPpdHEffkLUShWW9. Για περισσότερες πληροφορίες στο: dina.ntziora@gmail.com.