Χρόνος Προετοιμασίας: 30’ | Χρόνος Μαγειρέματος: 1 ώρα | Βαθμός Δυσκολίας: *** | Μερίδες: 6

Υλικά

600γρ. κάστανα ελαφρώς βρασμένα, αποφλοιωμένα

1 κιλό κρεμμύδια για στιφάδο

150ml ελαιόλαδο

1 φύλλο δάφνης

¼ κουτ. γλυκού κανέλα

¼ κουτ. γλυκού γαρίφαλο τριμμένο

150ml ροζέ ή λευκό κρασί

50ml μαύρο ρούμι

100ml χυμό πορτοκάλι

300γρ. χυμό ντομάτας

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

1 κουτ. σούπας θυμάρι ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σοτάρετε σε μια χαμηλή κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια για στιφάδο μαζί με το ελαιόλαδο, ρίχνετε το δαφνόφυλλο, την κανέλα, το γαρίφαλο, αλάτι και πιπέρι. Σβήνετε με το κρασί και το μαύρο ρούμι και αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 1-2 λεπτά. Ρίχνετε τον χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα του καθώς και τη σάλτσα ντομάτας και μαγειρεύετε τα κρεμμύδια σκεπασμένα σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά περίπου. Προσθέτετε τα κάστανα και όσο νερό χρειαστεί και αφήνετε το φαγητό να ψηθεί 10-15 λεπτά επιπλέον. Ρίχνετε το θυμάρι, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.

Πηγή: www.olivemagazine.gr