Χρόνος προετοιμασίας: 15’ |Χρόνος μαγειρέματος: 45’- 50’| Μερίδες: 8- 10

Υλικά

4 αυγά

2 φλυτζάνια ζάχαρη

1 φλυτζάνι λάδι

1 φλυτζάνι φρέσκο ​​γάλα

1 φλυτζάνι σιμιγδάλι

1 φλυτζάνι αλεύρι

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

2 φλυτζάνια καρύδια

Για το σιρόπι

500 ml νερό

2 φλυτζάνια ζάχαρη

2 βανίλιες

Εκτέλεση

Χρησιμοποιώντας μίξερ χειρός, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη. Προσθέστε τα άλλα προϊόντα ένα προς ένα με τη σειρά αυγά και ζάχαρη πρώτα, μετά τα υγρά λάδι και γάλα και μετά τα στερεά σιμιγδάλι και αλεύρι, μπέικιν και καρύδια. Ανακατέψτε καλά. Το μείγμα που παίρνετε είναι λίγο περίεργο, αλλά αυτό δεν πρέπει να μας ανησυχεί. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί 32cm, λαδωμένη με λάδι, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Κόβουμε το κέικ μπακλαβά σε ρομβοειδή σχήμα και αφήστε να κρυώσει εντελώς. Ξεχωριστά σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε τα συστατικά για το σιρόπι και αφήνουμε 5 λεπτά μετά το βράσιμο, αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε πάνω από το κρύο κέικ. Μόλις κρυώσει, είναι έτοιμο να σερβιριστεί.

Πηγή: www.xrysoskoufaki.gr