Για τις πρώτες μέρες που η θερμοκρασία πέφτει…

Χρόνος προετοιμασίας: 35’ |Χρόνος μαγειρέματος: 15’| Μερίδες: 5-6

Υλικά

1 μέτρια κολοκύθα (περίπου 1.5 κιλό)

3 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης

2 μεγάλα κρεμύδια

3 σκελίδες σκόρδο

3 κ.σ. φρέσκο θυμάρι

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 λίτρο ζωμό λαχανικών

100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

150 γρ. χωριάτικα λουκάνικα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 °C. Κόβουμε την κολοκύθα σε φέτες σαν το πεπόνι. Δεν την ξεφλουδίζουμε. Κόβουμε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια σε μεγάλα κομμάτια. Στρώνουμε σε ένα ταψί μία λαδόκολα και τοποθετούμε μέσα τα λαχανικά. Καθαρίζουμε και προσθέτουμε και το σκόρδο. Ρίχνουμε πάνω στα λαχανικά το ελαιόλαδο και το θυμάρι. Ανακατεύουμε καλά. Ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά. Μόλις τα λαχανικά πάρουν χρώμα (δεν θέλουμε να καούν) βγάζουμε από το φούρνο και καθαρίζουμε τις φέτες της κολοκύθας, κόβοντάς τες σε μικρότερα κομμάτια. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε τα λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες, μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα αποσύρουμε από την φωτιά και στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα λαχανικά από το ταψί. Προσθέτουμε το ζωμό και αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά. Δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Σε ένα μπλέντερ (ή με ένα ραβδομπλέντερ) λιώνουμε τα λαχανικά μαζί με το ζωμό, μέχρι να έχουμε ένα απαλή και λεπτή υφή. Αν θέλετε μπορείτε να περάσετε τη σούπα σας από ένα σουρωτήρι, για να γίνει ακόμα πιο βελούδινη. Σερβίρουμε με τα λουκάνικα που ήδη έχουμε ετοιμάζει, με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα και φυσικά με ελαιόλαδο. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε κρουτόν.

Πηγή: thecookinyou.gr