Ελεύθερος και πάλι από σήμερα ο Επαμεινώνδας Κορκονέας που κατηγορήθηκε για την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου μετά την απόφαση του μικτού ορκωτού εφετείου Λαμίας, να του αναγνωρίσει με ψήφους 4-3 το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Υπενθυμίζεται, ότι ο άνθρωπος που δολοφόνησε τον 15χρονο Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο το 2008, έλαβε ελαφρυντικό στο δεύτερο βαθμό εκδίκασης της υπόθεσης με αποτέλεσμα να «σπάσουν» τα ισόβια και να βρεθεί εκτός φυλακής. Ωστόσο, ασκήθηκε αναίρεση από τον Άρειο Πάγο, οδηγώντας την υπόθεση πίσω στο ΜΟΕ Λαμίας προκειμένου να συζητηθεί ξανά το ελαφρυντικό.

Σε δηλώσεις της, η μητέρα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου είπε: “Εάν ζούσε ο Αλέξανδρος, την περασμένη Κυριακή θα έκλεινε τα 29 του χρόνια. Ο δολοφόνος του κυκλοφορεί ελεύθερος. Δεν νιώθω δικαιωμένη από την απόφαση. Είναι μια απόφαση προσβλητική για την ελληνική δικαιοσύνη, την ελληνική κοινωνία, είναι προσβλητική η απόφαση για τη μνήμη του Αλέξανδρου”.

Οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής δήλωσαν πως πρόκειται για “απόφαση που δεν στέκεται κοινωνικά, νομικά, πολιτικά. Είχαμε προειδοποίηση για αυτή τη μεθόδευση… Οι ένορκοι με μεθόδευση του δικαστηρίου, δεν άκουσαν μάρτυρα, δεν ξέρουν την υπόθεση, παρά μόνο όσα τους είπαν οι τακτικοί δικαστές.”

lamianow.gr