Με μια νέα καταγγελία η Λαϊκή Συσπείρωση Καρπενησίου φέρνουν ξανά το θέμα του Μουσείου Κορυσχάδων στο προσκήνιο. Χαρακτηριστικά αναφέρει:

«Το Μουσείο των Κορυσχάδων, εμβληματικό τοπόσημο της Εθνικής μας Αντίστασης παραμένει κλειστό εδώ και δυόμισι χρόνια, με ευθύνη της δημοτικής αρχής.

Δυόμισι χρόνια τώρα με συνεχείς παρεμβάσεις, ανακοινώσεις, συνεντεύξεις σε ραδιόφωνα, ερώτηση στη Βουλή διεκδικούμε  να ανοίξει άμεσα  και εισπράττουμε την προκλητική κοροίδία της δημοτικής αρχής που διαρκώς μεταθέτει τα εγκαίνια.

Παρά το γεγονός ότι εδώ και μήνες έχει ολοκληρωθεί η ανακαίνιση (για το αποτέλεσμα της οποίας διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας), από τη μεριά του Δήμου ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Επισκέπτες έρχονται και φεύγουν απογοητευμένοι, αλλά κανένας δεν νοιάζεται!  

Απ΄ ότι φαίνεται η διοίκηση Σουλιώτη περιμένει να περάσουν οι εκλογές για να ανοίξει το Μουσείο μετά από αυτές «ανακαινισμένο» δηλαδή ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ.

Ούτε να το σκέφτονται!

Η αγανάκτηση της μεγάλης πλειοψηφίας των ευρυτάνων και των ευρυτανισσών για την πλήρη απαξίωση του πιο εμβληματικού μνημείου-μουσείου εκδηλώθηκε για μια ακόμα φορά κατά τη διάρκεια των εξορμήσεων κλιμακίου της Λαϊκής Συσπείρωσης Καρπενησίου στις Κορυσχάδες και τα άλλα χωριά της Ποταμιάς.

Διεκδικούμε να ανοίξει τώρα το Μουσείο των Κορυσχάδων με μόνιμο προσωπικό και αναβαθμισμένες υποδομές για τους ερευνητές και τους επισκέπτες.

Διεκδικούμε τη δημιουργία ενιαίου δημόσιου φορέα για τα ιστορικά Μουσεία της Ευρυτανίας με εξασφάλιση της χρηματοδότησής τους από το Υπουργείο Πολιτισμού».