Χρόνος Προετοιμασίας: 5’ | Χρόνος μαγειρέματος: 15’ | Μερίδες: 2-3

Υλικά

1 ζωμό λαχανικών

αλάτι

150γρ μπέικον (* ή άλλο αλλαντικό Ευρυτανίας)

4 φέτες προσούτο

200γρ έτοιμο πουρέ κάστανο

200γρ κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών

300γρ μακαρόνια

Εκτέλεση

Σε μία βαθιά κατσαρόλα, γεμίζουμε κατά ¾ νερό και βάζουμε το ζωμό λαχανικών σε δυνατή φωτιά. Κλείνουμε το καπάκι για πιο γρήγορο βρασμό. Μόλις βράσει το νερό, προσθέτουμε αλάτι ανάλογα με τα γούστα μας και τα μακαρόνια. Βράζουμε για όση ώρα αναγράφει η συσκευασία. Σε μία μεσαία μεγέθους κατσαρόλα σωτάρουμε το μπέικον που έχουμε κόψει σε λεπτές λωρίδες σε δυνατή φωτιά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά (στη δική μου κουζίνα από 9 το χαμήλωσα στο 3) και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τον πουρέ κάστανο. Ανακατεύουμε συνεχώς ώστε να λιώσει ο πουρές κάστανο και προσθέτουμε και το προσούτο σε χοντρά κομμάτια. Μόλις έχουμε μία ομογενή κρεμώδη σάλτσα, προσθέτουμε τα στραγγισμένα μακαρόνια στην κατσαρόλα που βράσαμε τα μακαρόνια, προσθέτουμε την σάλτσα και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζουμε με το αγαπημένο μας τριμμένο τυρί και απολαμβάνουμε!

Πηγή: www.craftcooklove.gr