Χρόνος προετοιμασίας: 20’ | Χρόνος ψησίματος: 35’ – 40’  |Μερίδες: 5

Υλικά

10 μεγάλα μανιτάρια portobello

10 κ.σ. ρύζι

1 πιπεριά ψιλοκομμένη κόκκινη σε κυβάκια

2 κολοκυθάκια τριμμένα στο χοντρό μέρος του τρίφτη

2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα

ελαιόλαδο

αλάτι πιπέρι

μαϊντανό ψιλοκομμένα

τυρί φέτα

1/2 κουτί ντοματάκια κονκασέ

Εκτέλεση

Καθαρίζετε τα portobello από χώματα και ξεφλουδίζετε την πέτσα που σκεπάζει το «καπέλο» τους, ώστε να φανεί το άσπρο από κάτω. Κόβετε και πετάτε το κοτσάνι αν υπάρχει και βάζετε τα μανιτάρια με το βαθούλωμα προς τα πάνω σε ένα ταψί.

Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε λάδι να κάψει και σοτάρετε το κρεμμύδι, αφού γυαλίσει προσθέτετε το τριμμένο κολοκυθάκι και την πιπεριά. Αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε για λίγα λεπτά το σοτάρισμα. Τέλος προσθέτετε το ωμό ρύζι, τσιγαρίζετε για 2 με 3 λεπτά, προσθέτετε την ντομάτα, τον μαϊντανό και πάρα πολύ λίγο νερό. Μετά το τσιγάρισμα του ρυζιού χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε να βράσετε το ρύζι σε ελάχιστο νερό για 5 λεπτά. Θέλετε να μισογίνει το ρύζι και να ολοκληρώσει το βράσιμό του μέσα στο μανιτάρι, στη συνέχεια που θα μπει στον φούρνο.

Όταν το ρύζι μισογίνει (δοκιμάσουμε για επιβεβαίωση) το κατεβάζετε από την φωτιά και προσθέτετε τυρί φέτα σπασμένη σε κομματάκια με το πιρούνι, ανακατεύετε να πάει παντού και γεμίζετε τα καπέλα των μανιταριών. Από πάνω ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο σε κάθε μανιτάρι και τοποθετείτε το ταψί στο φούρνο στους 200 με 210 βαθμούς για 35-40 λ. Στο τέλος βγάζετε και ρίχνετε πάνω σε κάθε μανιτάρι λίγη φέτα και βάζετε ξανά το ταψί στον καυτό φούρνο μέχρι η φέτα να λιώσει πάνω στο ρύζι.

Πηγή: www.sintayes.gr