Χρόνος Εκτέλεσης: 2 ώρες | Χρόνος Ψησίματος: 1 ώρα | Μερίδες: 16

Υλικά

Για τη ζύμη

630 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

375 γρ νερό

80 γρ βούτυρο μαλακό

3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. ξύδι

½ κ.σ. αλάτι

Για τη γέμιση

800 γρ μελιτζάνες

300 γρ φέτα

½ κούπα ελαιόλαδο

½ κούπα τραχανά

2 τεμ. κρεμμύδι

1 τεμ. τομάτες

2 τεμ. αυγά

Αλάτι, πιπέρι

Μαϊντανός

Εκτέλεση

Για τη ζύμη βάζετε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, το ξύδι και το λάδι και ανακατεύετε. Ανοίγετε μια τρύπα ρίχνετε σιγά – σιγά το νερό και ζυμώνετε. Η ζύμη είναι έτοιμη, όταν δείτε ότι είναι μαλακή και δεν κολλάει στα χέρια σας. Την αφήνετε σε μια σακούλα αφού την αλευρώσετε, για μισή ώρα περίπου. Χωρίζετε την ζύμη σε 16 κομμάτια και τα κάνετε μπαλάκια. Τα 9 θα μπουν κάτω στην πίτα και τα 7 επάνω, συνεχίζετε με τα μπαλάκια. Ανοίγετε τα μπαλάκια όσο ένα πιατάκι του καφέ, όπως βλέπετε στην φωτογραφία. Βάζετε σε κάθε πιτάκι ένα κ.γ περίπου βούτυρο και το αλείφεται με το χέρι σας. Το πρώτο πιτάκι το ανοίγετε, για να καλύψετε τα υπόλοιπα που θα μπουν επάνω. Κλείνετε και καλύπτετε τα πιτάκια και τα 9 θα γίνουν ένα όπως το βλέπετε. Το ίδιο ακριβώς θα κάνετε και με τα 7 μπαλάκια, θα γίνουν ένα φύλλο. Για τη γέμιση βάζουμε σε ένα τηγάνι το κρεμμύδι, ψιλοκομμένο να φύγουν τα υγρά. Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες να φύγει η φλούδα και τις κόβουμε φέτες, γεμίζουμε ένα μπολ με νερό και βάζουμε τις μελιτζάνες για 10 λεπτά (έτσι δεν ρουφάνε λάδι). Βάζουμε ένα τηγάνι να κάψει και προσθέτουμε λάδι και τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, μόλις γυαλίσουν προσθέτουμε τις μελιτζάνες (αφού τις στύψουμε και τις κόψουμε καρέ). Ανακατεύουμε και προσθέτουμε την τομάτα κομμένη καρέ, τον τραχανά και τα μπαχαρικά, αφήνουμε 1-2 λεπτά και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τη φέτα και τα αυγά (χτυπημένα ελαφρώς) και τέλος τον μαϊντανό. Συνεχίζουμε αφού κρυώσει τελείως η γέμιση. Ανάβετε το φούρνο180 βαθμούς αέρα και κάτω αντίσταση και βουτυρώνετε το ταψί. Ανοίγετε το φύλλο με τα 9 μπαλάκια φύλλο, όσο ακριβώς είναι το ταψί. Βάζετε από πάνω την γέμιση και ανοίγετε το φύλλο με τα 7 μπαλάκια. Το φύλλο που θα καλύψει την πίτα, θα το ανοίξετε πιο μεγάλο και θα μπει σουρωτά. Ρίχνετε το λιωμένο βούτυρο επάνω στην πίτα, να πάει παντού και γύρω – γύρω. Χαράζεται την πίτα πριν την ψήσετε, όχι μέχρι κάτω. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς να ροδίσει.