Χρόνος Προετοιμασίας: 10’ | Χρόνος Αναμονής: 90’ | Βαθμός
Δυσκολίας: Εύκολος | Μερίδες: 10
Υλικά
200 gr. μούσλι με νιφάδες βρώμης
30 gr. ωμά αμύγδαλα
30 gr. κάσιους ανάλατα
30 gr. ινδοκάρυδο
100 gr. Κράνα*
100 ml. μέλι
70 ml. λάδι καρύδας
100 ml. νερό
¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλιά της σούπας λιναρόσπορο
100 gr. σοκολάτα κουβερτούρα, προαιρετικά
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό, το μέλι, το λάδι καρύδας και την κανέλα,
τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά να πάρουν μία βράση. Σε μπωλ ανακατεύουμε τις νιφάδες
βρώμης, τα αμύγδαλα, τα κάσιους, τα μισά κράνα και περιχύνουμε με το ζεστό μείγμα
μελιού που ετοιμάσαμε. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα για 10 λεπτά στην
άκρη κατόπιν το πολτοποιούμε σε επεξεργαστή τροφίμων. Προσθέτουμε τον λιναρόσπορο,
το ινδοκάρυδο, τα υπόλοιπα κράνα και απλώνουμε σε τετράγωνο ή μακρόστενο σκεύος
(περίπου 15×15 εκ.)και σκεπάζουμε με μεμβράνη τροφίμων. Αφήνουμε για περίπου μια
ώρα, ξεφορμάρουμε και περιχύνουμε με την κουβερτούρα την οποία έχουμε λιώσει σε
μπεν μαρί. Μόλις σταθεροποιηθεί η κουβερτούρα κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
*Μπορούμε να απομακρύνουμε το κουκούτσι από τα Κράνα με ένα λεπτό μαχαιράκι.
Πηγή: www.funkycook.gr