Χρόνος προετοιμασίας: 5’ | Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα & 10’| Μερίδες: 35 – 40

1 ώρα και 10 λεπτά).

Υλικά

1 φύλλο κρούστας

1 πακέτο βούτυρο αγελάδας

300 γρ καρύδια

200 γρ μπισκότα κούκις

1 κουβερτούρα 125 γρ

1 κ.γ κανέλα

Για το σιρόπι

1.5 ποτ. νερό

2 ποτ. ζάχαρη

1 ξύλο κανέλας

1 καρφάκια γαρύφαλλο

1 φλούδα πορτοκάλι

Εκτέλεση

Βάζουμε στο μούλτι και αλέθω λίγα, λίγα τα καρύδια τα μπισκότα και την κουβερτούρα. Τα βάζουμε σε ένα μπολ βάζουμε και την κανέλα και ανακατεύουμε καλά. Σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι βάζουμε τρία φύλλα κάτω βουτυρώνοντας ένα, ένα γέμιση φύλλο βουτυρώνουμε γέμιση μέχρι να τελειώσει η γέμιση και τελευταία τρία φύλλα βουτυρωμένο ένα, ένα χωρίς γέμιση. Το βούτυρο θέλουμε να είναι από πριν λιωμένο, αλλά κρύο. Το ταψάκι που χρησιμοποιούμε είναι 30×37εκ. Ρίχνουμε από επάνω όσο βούτυρο έμεινε. Χαράζουμε ελαφρά σε κομμάτια και ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα. Για το σιρόπι βράζουμε όλα τα υλικά 5 λεπτά από το σημείο βρασμού. Σιροπιάζουμε κρύο σιρόπι ζεστό γλυκό.

Συνταγή: ΚΟΙΝΣΕΠ ‘Η ΕΥΡΥΤΗ’, Μεγάλο Χωριό