Την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου, στις 8 το βράδυ, στο Studio Project Photography, Έσλιν 51 στη Λαμία, θα γίνει η παρουσίαση της πρώτης ποιητικής συλλογής της Φωτεινής Γαλάνης με τίτλο «Σκέψης Σύναψη».

Η Φωτεινή Γαλάνη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λαμία, ωστόσο έχει ρίζες από τα Πετράλωνα Ευρυτανίας, καθώς είναι εγγονή του Φώτη Χουλιάρα. Είναι απόφοιτη του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Τα τελευταία χρόνια ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με το θέατρο και το ραδιόφωνο. Κυνηγάει τη δημιουργία σε καθημερινή βάση. Κάθε έντονο συναίσθημα είναι για κείνη μια έμπνευση για γραφή.

Η «Σκέψης Σύναψη» είναι μια σύναψη σκέψεων γράφει χαρακτηριστικά η Φωτεινή Γαλάνη.  ‘‘Μια προσπάθεια καταγραφής συναισθημάτων που προκύπτουν μέσα από την καθημερινότητα, αβίαστα και έντονα. Λέξεις που ενώνονται και σχηματίζουν ποίηση, φωτογραφίες που μπλέκονται στις σελίδες και μεταφέρουν στιγμιότυπα ζωής. Για κάθε άνθρωπο που έχει πληγωθεί ή έχει πληγώσει, αλλά δεν παύει να ελπίζει, να ονειρεύεται και να ερωτεύεται’’.

Η ποιητική συλλογή κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ανεμολόγιο και για το βιβλίο θα μιλήσουν η Γιώτα Χουλιάρα – Σιδερά και η συγγραφέας, η οποία μετά το πέρας της εκδήλωσης θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της. Στην εκδήλωση θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.