Νέα υποψηφιότητα για τη Δημαρχία Αγράφων

2668

Η Χρύσα Σουλιώτη υποψήφια Δήμαρχος Αγράφων

Την υποψηφιότητά της για Δήμαρχος Αγράφων ανακοίνωσε η δικηγόρος Χρύσα Σουλιώτη. Η ανακοίνωση ήρθε ύστερα από πολλές ζυμώσεις και διεργασίες με το πολιτικό παρασκήνιο των Αγράφων και χαρακτηριστικά αναφέρει:
«Aγαπητοί συνδημότες μου…..
Με υψηλό αίσθημα ευθύνης και γνωρίζοντας σε βάθος τις δυσκολίες και τα αδιέξοδα, που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας αλλά και η τοπική αυτοδιοίκηση γενικότερα, σας ανακοινώνω επίσημα την απόφασή μου να θέσω υποψηφιότητα για Δήμαρχος Αγράφων στις Aυτοδιοικητικές Eκλογές, που θα διεξαχθούν τον Μαΐου του 2019.
Παρούσα με έναν και μοναδικό στόχο: την ενότητα της τοπικής κοινωνίας και την Αναγέννηση του Δήμου μας.
«Ενότητα» λοιπόν. Μια λέξη επίκαιρη πάντοτε όσο και τώρα. Ενωμένοι να πάρουμε τη σκυτάλη για το μέλλον, με αποφασιστικότητα, σιγουριά, ακούραστη διάθεση, αξιοποιώντας κάθε επιστημονικά τεκμηριωμένη πρόταση, ιδέα ή διάθεση συμμετοχής από όλους, χωρίς αποκλεισμούς, για την αναγέννηση του τόπου μας.
Να γυρίσουμε σελίδα. Όλοι εμείς που έχουμε κάτι κοινό, που μας ενώνει. Η αγάπη για τον τόπο μας, απαιτείται αλλά δεν αρκεί. Χρειάζεται «Όραμα». Να κάνουμε με τις ιδέες μας, την δράση μας και την αντικειμενική κρίση, την πρωτοβουλία αυτή πιο δυνατή, να δημιουργήσουμε ρεύμα αλλαγής, ενότητας, ανανέωσης, αναγέννησης!
Έχουμε την τύχη να ζούμε σ’ ένα ονειρεμένο τόπο με θαυμάσιο φυσικό περιβάλλον. Έναν τόπο που τον γνωρίζω καλά, γιατί είναι ο τόπος που μεγάλωσα, που πήγα σχολείο, που ονειρεύτηκα να ζήσω, και που θλίβομαι να τον βλέπω να «ερημώνει».
Η ομάδα των ανθρώπων που θα με στηρίξει σε αυτή την προσπάθεια, θα προέρχεται από όλους τους ιδεολογικούς χώρους. Στόχος μου είναι να δώσουμε στο συνδυασμό μας ένα κινηματικό χαρακτήρα, να απελευθερώσουμε τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας και να στελεχώσουμε ένα ψηφοδέλτιο με ανθρώπους ικανούς, ανιδιοτελείς με όρεξη να προσφέρουν στον τόπο μας.
Με την ευκαιρία που μου δίνει αυτό εδώ το βήμα θα ήθελα να καλέσω όλους τους νέους ανθρώπους που ενδιαφέρονται για τα κοινά και έχουν άποψη για τα τοπικά θέματα, να ακολουθήσουν αυτό το «άρμα». Στην αρχή αυτού του αγώνα, πολλοί θα μας πουν ρομαντικούς ως προς την σκέψη μας, ίσως αφελείς ως προς την δυνατότητα υλοποίησης των ιδεών μας. Το στοίχημα όμως πρέπει για όλους εμάς να είναι, να μην μπορεί ούτε ένας εκ των δημοτών μας, να μας καταλογίσει υπόγειες και αδιαφανείς διαδρομές, σκοτεινές συμμαχίες και ανέντιμους συσχετισμούς”.