Νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης ο οποίος επικράτησε με σαρωτικό ποσοστό έναντι του Γιώργου Παπανδρέου.

Στο 95,07% των ψηφισάντων η διαφορά είναι στο 67,90% (132.309 ψήφοι) – υπέρ του Νίκου Ανδρουλάκη έναντι 32,01% (62.537 ψήφους ) του Γιώργου Παπανδρέου.

Στη Χ. Τρικούπη ο νέος αρχηγός του ΚΙΝΑΛ
Ο Νίκος Ανδρουλάκης έφτασε στη Χ. Τρικούπη λίγο μετά τις 22:00 όπου έγιν δεκτός με ενθουσιασμό από οπαδούς του.

Τα συγχαρητήρια Μητσοτάκη σε Ανδρουλάκη
O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τηλεφώνησε στον Νίκο Ανδρουλάκη για να τον συγχαρεί για την εκλογή του ως νέος προέδρου του ΚΙΝΑΛ. Του ζήτησε μάλιστα να κανονίσουν συνάντηση. Ο κ. Ανδρουλάκης ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό.

Η δήλωση Παπανδρέου μετά την ήττα
Σε δήλωση αποδοχής της ήττας προέβη ο Γιώργος Παπανδρέου μετά την σαρωτική επικράτηση Ανδρουλάκη στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ.

Ο πρώην πρωθυπουργός έκανε λόγο για «μήνυμα ευθύνης για όλους» και προειδοποίησε: «Θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερο πείσμα και πάθος και θα πάμε μπροστά!»

Η δήλωση Παπανδρέου
«Και σήμερα, η συμμετοχή των δημοκρατικών πολιτών στην εκλογική μας διαδικασία ήταν μεγάλη. Είναι μήνυμα ευθύνης για όλους μας. Έχω ήδη εκφράσει στον Ν. Ανδρουλάκης τα συγχαρητήριά μου και τις ευχές μου για καλή επιτυχία. Όλοι μαζί, οφείλουμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των μελών των φίλων και των δημοκρατών πολιτών. Θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερο πείσμα και πάθος και θα πάμε μπροστά!».

Το τηλεφώνημα Παπανδρέου σε Ανδρουλάκη
Ο Γ. Παπανδρέου τηλεφώνησε λίγο μετά τις 8 στον Νίκο Ανδρουλάκη για να τον συγχαρεί. «Κάναμε έναν καλό αγώνα» του είπε. «Με ενότητα θα μεγαλώσουμε το κόμμα και την παράταξη. Πρόεδρε, θα τα κάνουμε όλα όπως πρέπει» φέρεται να απάντησε στον Γ. Παπανδρέου ο θριαμβευτής των εκλογών.

Οπως ανέφεραν οι συνεργάτες του νέου προέδρου του ΚΙΝΑΛ: «Ο Γιώργος Παπανδρέου επικοινώνησε με τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον συνεχάρη για την εκλογική του νίκη. Ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Γιώργος Παπανδρέου συμφώνησαν να προχωρήσει η παράταξη ενωμένη και να μεγαλώσει ώστε να πρωταγωνιστήσει στο πολιτικό σκηνικό» .

Στην Αττική, στο 63,99% των ψηφισάντων η διαφορά είναι 64,47% (24.242 ψήφοι) -35,53% (13.361 ψήφοι) υπέρ Ανδρουλάκη πάντα. Στην Κρήτη στο 88,61% της ενσωμάτωσης, ο Νίκος Ανδρουλάκης επικρατεί με 75,83 (15.836) έναντι 24,17% (5.047) του Γιώργου Παπανδρέου.

Στα νησιά στο 93,30% των ψηφισάντων ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι μπροστά με ποσοστό 75,06% (23.054) έναντι 24,94% (7.762) του Γιώργου Παπανδρέου.

Στο 88,41% των ψηφισάντων στη Κεντρική Ελλάδα ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ συγκέντρωσε 64,58% (32.740) έναντι 35,42% (17.958) του έταιρου υποψηφίου.

Οι κάλπες έκλεισαν με μισή ώρα καθυστέρηση καθώς η προσέλευση του κόσμου ήταν πολύ ικανοποιητική και αυτή την Κυριακή, καθώς ψήφισαν τελικά 206.126.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα κάνει δηλώσεις από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Χ. Τρικούπη μετά τις 22:00.

Το iefimerida.gr θα μεταδίδει από τις 9 το βράδυ σε ζωντανή ροή τα αποτελέσματα των εκλογών του ΚΙΝΑΛ.

Γερουλάνος: Προϋποθέσεις για ολική αναφορά της Δημοκρατικής Παράταξης
Ο Παύλος Γερουλάνος δήλωσε: «Επικοινώνησα με τον Νίκο Ανδρουλάκη για να τον συγχαρώ για τη νίκη του και να του ευχηθώ καλή δύναμη.

Ο νέος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, αναλαμβάνει το τιμόνι της παράταξης σε μια ιστορική συγκυρία κατά την οποία η λαϊκή απαίτηση για μια σύγχρονη προοδευτική πρόταση απέναντι στη συντήρηση της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, είναι επιτακτική και συνάμα ενθουσιώδης.

Οι πολίτες με τη σημερινή εντυπωσιακή συμμετοχή τους στον δεύτερο γύρο της εκλογικής διαδικασίας, δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για μια ολική επαναφορά της Δημοκρατικής Παράταξης. Οι προοδευτικές Ελληνίδες και Έλληνες μίλησαν, η φωνή τους είναι ισχυρή και η εντολή τους ξεκάθαρη: Ενότητα, Αναγέννηση και Νίκη. Η ευθύνη μας είναι πρωτίστως απέναντι στις προσδοκίες τους».

Τα συγχαρητήρια Λοβέρδου στον Ανδρουλάκη
Ο Ανδρέας Λοβέρδος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον συνεχάρη για την εκλογή του στην ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής.

«Συγχαρητήρια στον Νίκο Ανδρουλάκη για την εκλογή του ως νέου προέδρου της Δημοκρατικής Παράταξης. Όλοι μας να αγωνιστούμε για μεγάλο και δυνατό ΠΑΣΟΚ», αναφέρει ανακοίνωση από το γραφείο του κ. Λοβέρδου.

Πηγή: iefimerida.gr