Ξεκίνησε ο εμβολιασμός αλεπούδων κατά της λύσσας στο Δήμο Αγράφων

0
2808

Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιείται το πρόγραμμα ‘’εναέριας ρίψης – διανομής εμβολίων-δολωμάτων κατά της λύσσας, για την από του στόματος ανοσοποίηση των άγριων ζώων’’ με απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Περιφ. Αγροτικής Οικονομίας &Κτηνιατρικής της Περιφέρειας  Στερεάς  Ελλάδας. Συγκεκριμένα, στις 8 – 13 / 05 / 2019, πραγματοποιήθηκαν ρίψεις εμβολίων – δολωμάτων σε συγκεκριμένες περιοχές της Π.Ε. Ευρυτανίας. Αυτές είναι Χρύσοβα, Λογγίτσι, Αγ. Προκόπιος, Βούλπη, Μεσενικόλας, Λημέρι, Οχθιά, Κονδυλαίικα, Βαλαώρα, Καστράκι, Πρατοβούνι, Τοπόλιανα, Καστράκι Τοπολιάνων, Κάτω Ποταμιά, Γρανίτσα, Αγ. Βλάσιος, Λεπιανά, Ιτέα, Δαφνούλα, Νέο Αργύρι, Σάτος, Κέδρα, Διάσελο, Αγ. Ιωάννης Πρόδρομος, Μεταξάδες, Φουσιανά, Πρασιά, Βασιλέσι, Ραπτόπουλο, Λιθοχώρι, Μοναστηράκι, Καρβασαράς, Μάραθος, Άγραφα και Επινιανά.

Εμβολιασμός δεν θα διενεργηθεί σε κατοικημένες αστικές και περιαστικές περιοχές, μεγάλα οδικά δίκτυα και λίμνες.

Είναι σημαντικό να υπενθυμίσουμε ότι τα εμβολιακά δολώματα είναι μικροί κύβοι χρώματος λαδί – καφέ με οσμή ψαριού και  περιέχουν ζωντανό ιό λύσσας.ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΑΥΤΑ (δεν τα ακουμπάμε και δεν τα πατάμε). Σε περίπτωση που κάποιος πολίτης αντιληφθεί την ύπαρξή τους ενημερώνει άμεσα τις αρμόδιες τοπικές κτηνιατρικές αρχές.Σε περίπτωση επαφής με το εμβολιακό δόλωμα πρέπει να γίνει επίσκεψη άμεσα σε γιατρό.Ιδιαίτερη μέριμνα πρέπει να δοθεί στην ενημέρωση των παιδιών-μαθητών ώστε να μην έρθουν σε καμία επαφή με τα δολώματα.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται  στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων http://www.minagric.gr/index.php/el/for-citizen-2/nosimata-zoon/457-lissa και στην Κτηνιατρική υπηρεσία Π.Ε. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ  22370 80258