Χωρίς προβλήματα και κενά το πρώτο κουδούνι για τους 1.461 μαθητές

Τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022 χτύπησε το πρώτο κουδούνι για τους 1.462 μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Καρπενήσι, αλλά και στα Άγραφα σημαίνοντας την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2022-2023.

Συγκεκριμένα, στις 9το πρωί όλοι οι μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης συγκεντρώθηκαν στον προαύλιο χώρο των δημοτικών σχολείων, ενώ στις 11 η ώρα οι μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για να πραγματοποιηθεί ο καθιερωμένος αγιασμός από τους ιερείς της πόλης παρουσία των τοπικών αρχών. Η τελετή του αγιασμού σε όλα τα σχολεία κύλησε ομαλά, ενώ εκπαιδευτικοί και μαθητές που συμμετείχαν στην τελετή τήρησαν τις απαραίτητες αποστάσεις. Μετά το πέρας του αγιασμού και τις ευχές για τη νέα σχολική χρονιά από τους ιερείς, τους διευθυντές και τους αιρετούς, οι εκπαιδευτικοί καλωσόρισαν τους μαθητές στις σχολικές αίθουσες και προχώρησαν στη διανομή των βιβλίων στα γυμνάσια του Νομού. Το θετικό της φετινής χρονιάς είναι ότι με την έναρξη των σχολείων τόσο στα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια του Νομού δεν υπάρχουν λειτουργικά κενά, εκτός μερικών εξαιρέσεων καθώς μπορεί στην πορεία να προκύψουν κάποια από αυτά λόγω αδειών. Η α’ φάση αναπληρωτών, αλλά και οι διορισμοί που πραγματοποιήθηκαν το καλοκαίρι κατάφεραν να καλύψουν μεγάλα κενά που οδηγούσαν σε δυσλειτουργία των σχολείων.

Ο αγιασμός σε Γυμνάσια ΓΕΛ, ΕΠΑΛ και στα Δημοτικά

Στο 1ο Γυμνάσιο και το ΓΕΛ Καρπενησίου βρέθηκε ο Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Νίκος Σουλιώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Άρης Τασιός και η Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Σοφία Ζαλοκώστα για να δώσουν τις ευχές τους στους μαθητές για μια δημιουργική χρονιά γεμάτη γνώση. Ιδιαίτερης σημασίας ήταν η παρουσία του νέου Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ.Γιάννακα Γιώργου, ο οποίος και εκείνος με τη σειρά του ευχήθηκε στους μαθητές καλή σχολική χρονιά. Στο 1ο, 2ο Γυμνάσιο και ΕΠΑΛ την τελετή του αγιασμού τέλεσε ο Μητροπολίτης Καρπενησίου Γεώργιος παρουσία και άλλων κληρικών. Στα δημοτικά παρόντες στον αγιασμό ήταν ο νέος Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σταυρόπουλος Βασίλειος, ο οποίος και εκείνος ευχήθηκε καλή αρχή στους μικρούς μαθητές, ο Αντιπεριφερειάρχης Άρης Τασιός και η Αντιδήμαρχος Παιδείας Σοφία Ζαλοκώστα.

Αγιασμός Άγραφα

Παιδικές φωνές γέμισαν τα σχολεία του Δήμου Αγράφων με την επιστροφή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες για τον καθιερωμένο αγιασμό. Ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Καρδαμπίκης με τους Αντιδημάρχους Ανέττα Κοτρώνα, Παναγιώτη Μπράζια, Σωτηρία Νταλαφούρα, Αργυρώ Διώτη και τους Συμβούλους βρέθηκαν στα χωριά των Αγράφων, για τον αγιασμό των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Γυμνασίων, δίνοντας τις ευχές τους για τη νέα και δύσκολη σχολική χρονιά που ξεκινάει.