Πριν ένα χρόνο περίπου ο Ευρυτανικός Παλμός δημοσίευσε πρώτη φορά μερικές σπάνιες φωτογραφίες από τα γυρίσματα κινηματογραφικής ταινίας στο Στένωμα Ευρυτανίας με πρωταγωνιστή τον Κώστα Καζάκο. Με αφορμή τον θάνατο του σπουδαίου Έλληνα ηθοποιού, που έφυγε την Τρίτη13 Σεπτεμβρίου 2022 από τη ζωή, μετά από νοσηλεία ημερών στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, αναδημοσιεύει αυτό το σπάνιο υλικό.

Τα άγνωστα στιγμιότυπα ή πιο σωστά σκηνές, μιας και πρόκειται για τα γυρίσματα κινηματογραφικής ταινίας, δημοσίευσε στη σελίδα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Στέφανος Λιόντης, με πολλά σχόλια να τις ακολουθούν. Πρόκειται για αδημοσίευτες και άγνωστες για τους περισσότερους φωτογραφίες από τα γυρίσματα ταινίας με τον Κώστα Καζάκο, υποδυόμενο τον Άρη Βελουχιώτη σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Οι φωτογραφίες έχουν τραβηχτεί τη δεκαετία του ’70, στο κεντρικό καφενείο του χωριού και διακρίνονται καθαρά σε αυτές, ανάμεσα στους ηθοποιούς, οι κάτοικοι του χωριού που συμμετείχαν στα γυρίσματα.

Στις φωτογραφίες διακρίνεται για παράδειγμα ο Θανάσης Μπανιάς κάτοικος του χωριού που φαίνεται να μιλάει με τον Άρη Βελουχιώτη (Κώστα Καζάκο). Η ταινία δεν προβλήθηκε στους κινηματογράφους, καθώς για άγνωστους λόγους τα γυρίσματά της δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ. Άφησε μόνο αυτές τις λήψεις σαν ανάμνηση των διαφορετικών στιγμών που πέρασαν οι κάτοικοι του χωριού που είδαν από κοντά πως γυρίζεται ένα κινηματογραφικό φιλμ.

ΛΕΖΑΝΤΑ

Ο Κώστας Καζάκος στο λόγο του Άρη Βελουχιώτη, ρόλος καθόλου τυχαία επιλεγμένος από τον κορυφαίο ηθοποιό, μιας και ήταν γνωστός για τις αριστερές πολιτικές του καταβολές