Στο ‘τιμόνι’ του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες ο κ. Πάνος Λώλος με καταγωγή από το Μεγάλο Χωριό. Η εκλογή του κ. Λώλου από την Γενική Συνέλευση του ΣΒΣΕ στις 30 Σεπτεμβρίου 2021, ξεκινάει μια νέα εποχή για τον Σύνδεσμο μετά από την επί 30 χρόνια συνεχή προσφορά του κ. Νίκου Κουδούνη ο οποίος κατείχε τη θέση του προέδρου όλα αυτά τα χρόνια.

Σε συνέχεια της Γενικής Συνέλευσης ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση για την Περιφερειακή Ανάπτυξη μέσα από τη Βιομηχανία και την Στρατηγική της Ευρώπης για τη στήριξή της, με σημαντικούς ομιλητές. Η βραδιά έκλεισε με δεξίωση παρουσία του Υπουργού Οικονομομικών Χρήστου Σταϊκούρα, της Ευρωπαίας Επιτρόπου Elisa Ferreira,  των Υφυπουργών Ανάπτυξης Νίκου Παπαθανάση και Γιάννη Τσακίρη, του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και από το χώρο της βιομηχανίας.

Ο Σύνδεσμος κήρυξε τον κ. Νίκο Κουδούνη, επίτιμο πρόεδρο για την πολυετή δράση του και το έργο του ως πρόεδρος από το 2003 έως το 2021. Την τιμητική πλακέτα παρέδωσε ο Υφυπουργός, Νίκος Παπαθανάσης.

Ο κ. Πάνος Λώλος σπούδασε πολιτικές επιστήμες και διεθνείς σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο ενώ έλαβε Μaster of Arts από το North Carolina State University των ΗΠΑ και MBA από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Από το 2001 εργάζεται ως στέλεχος στο χώρο της βιομηχανίας ενώ από το 2010 κατείχε την θέση του Εμπορικού Διευθυντού του Τομέα Σωλήνων Χαλκού της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ Α.Ε. Παράλληλα, συμμετέχει σε διάφορους εθνικούς και κλαδικούς φορείς εκπροσώπησης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Οι δημόσιες παρεμβάσεις του μέσω της αρθρογραφίας του έχουν ως κύρια ενδιαφέροντα, πέραν των κλαδικών θεματικών, την οικονομία και τις ρυθμιστικές πολιτικές. Ο κ. Λώλος είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, της Ελληνικής Εταιρείας Πολιτικής Επιστήμης και του Δ.Σ. της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ – ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

Ο κ. Λώλος στο κέντρο μαζί με τους κυρίους Σπανό και Καραγιάννη από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας