Μια σύμπραξη γεμάτη ευαισθησία

«Η θεατρική αγωγή είναι ένα θεραπευτικό και παράλληλα παιδαγωγικό παιχνίδι. Μπορεί να συμπληρώσει ελλείψεις αλλά και να κινητοποιήσει δυνατότητες παιδιών. Επειδή εμείς πιστεύουμε στις δυνατότητες των παιδιών μας, επειδή πιστεύουμε ότι τα παιδιά μας μέσω του χορού, του παιχνιδιού, της κίνησης απελευθερώνονται εκφράζονται και επικοινωνούν . Επειδή για εμάς η ελευθερία έκφρασης θα στηρίζετε στην προσπάθεια και όχι στο λάθος και σωστό». Με αυτή την ανάρτηση ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρπενησίου ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε την συνεργασία του με τον Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρίες ΠΕ Ευρυτανίας.

Κάθε Τρίτη και Πέμπτη 18:000-19.30 στον Πολιτιστικό Σύλλογο Καρπενησίου, θα προσφέρονται δωρεάν μαθήματα παιδικού θεάτρου από την θεατρολόγο, απόφοιτη Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πατρών, κα Γεωργία Φουντουλάκη μαζί με τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης. Αρωγός στην προσπάθεια μας και το τμήμα Μουσικοκινητικής με την υπεύθυνη απόφοιτη Θεατρικών Σπουδών του Ωδείου Αθηνών κα Κατερίνα Μανουσοπούλου.

Στόχος να παρουσιαστεί σε θεατρική παράσταση “Το Τσιπουράκι” ,”Μια κυρία που την λέγανε αναπηρία “και “Εγώ ο Πέτρος”, τρεις  αυτοτελείς ιστορίες γραμμένες από την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρίες ΠΕ Ευρυτανίας  κα Αναστασία Κριπάση Μπάρκα. Στην αναμνηστική φωτογραφία για την έναρξη της συνεργασίας οι μικροί πρωταγωνιστές, μαζί με τον πρόεδρο του Πολιτιστικού κ. Ηλία Τσώνη και την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων Ατόμων με Αναπηρίες κα Κριπάση.