Πολυσπόρια

0
8834

Το γλυκό έδεσμα που έχει τις ρίζες του στην αρχαία εποχή, γίνονταν για την Παναγία την Πολυσπορίτισσα, ανήμερα των Εισοδίων της Θεοτόκου.

Βαθµός Δυσκολίας *

Μερίδες: 5 ǀ Χρόνος προετοιμασίας: 10′ ǀ Χρόνος μαγειρέματος: 50΄

Υλικά:

  • 1/2 κιλό σιτάρι ολόκληρο
  • 200 γρ. καλαμπόκι
  • 200 γρ. φασόλια, ρεβίθια, φακές (και όποιο άλλο όσπριο, σπόρος σου αρέσει)
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • Ζάχαρη
  • 100γρ. σταφίδες (μαύρες και ξανθές)
  • 100γρ. ρόδι
  • Φουντούκια ωμά, ανάλατα
  • Καρύδια ή αμύγδαλα
  • Κανέλα
  • Σισάμι
  • Λίγο λάδι

Εκτέλεση:

Μουσκεύουμε το σιτάρι και τα όσπριά σου από το περασμένο βράδυ. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό να βράσουν. Αφού πάρει βράση, χαμηλώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν καλά. Προσθέτουμε το αλάτι. Η γλυκιά σούπα θα χυλώσει και θα βράσει. Προσθέτουμε λίγη ζάχαρη. Ρίχνουμε τις σταφίδες, το ρόδι, τα φουντούκια και την κανέλα και σερβίρουμε.

TIP: Έχουμε φυλαγμένο λίγο από το καβουρντισμένο σισάμι το αμύγδαλο και το καρύδι για να πασπαλίσουμε και από πάνω, σε κάθε πιάτο που σερβίρουμε.