Ο αγώνας διεξήχθη το Σάββατο (11/11) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 3 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας και έγινε παρουσία περίπου 120 θεατών και κάτω από συννεφιά.
Η Ποταμιά του Λάκη Αναστασόπουλου «πατούσε» καλύτερα στο πρώτο μέρος, όπου ολοκληρώθηκε ισόπαλο με 0-0. Στο δεύτερο μέρος έχασε την καλύτερη ευκαιρία του αγώνα στο 62΄ όμως ο Δημήτρης Κατσώρης νικήθηκε από τον γκολκίπερ του Αίολου Γιάννη Φεγγούλη με το σκορ να διαμορφώνεται ως τα 90΄ στο ισόπαλο 0-0.
Ο Αίολος του Δημήτρη Τσιγαρίδα μπορεί στα πρώτα 45΄ να μην έπιασε καλή απόδοση, στην επανάληψη όμως έδειξε περισσότερη διάθεση, ήταν καλύτερος χωρίς όμως να κάνει την σπουδαία ευκαιρία μπροστά από την εστία του Στέλιου Μεριγκούνη.

Την επόμενη (4η) αγωνιστική ο Αίολος υποδέχεται την Κυριακή (19/12) στο Δημοτικό στάδιο την Φραγκίστα, ενώ η Ποταμιά «δοκιμάζεται» την ίδια μέρα στην έδρα της Δόξας στο Ραπτόπουλο. Οι δυο ομάδες ισοβαθμούν στην πρώτη θέση με 7 βαθμούς.
Κακό ποιοτικά ήταν το πρώτο μέρος, με πολλές διακοπές λόγω τραυματισμών και μόλις 2 αξιόλογες τελικές προσπάθειες. Η Ποταμιά έδειξε περισσότερη διάθεση και είχε την ελαφριά υπεροχή.

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης ο Πρόεδρος της Ποταμιάς Νίκος Μαντζιούτας προσέφερε τιμητική πλακέτα στον προπονητή του Αίολου Δημήτρη Τσιγαρίδα. Ο κ. Τσιγαρίδας μέχρι το περασμένο καλοκαίρι ήταν στον πάγκο της Ποταμιάς έχοντας πολυετή παρουσία, η οποία συνδυάστηκε μεταξύ άλλων με την κατάκτηση του πρώτου τροπαίου και μοναδικού έως σήμερα στην ιστορία της ομάδας.
Οι γηπεδούχοι έκαναν την πρώτη τους αλλαγή στο 39΄ αφού ο Δημήτρης Ζαλοκώστας (Φωτογραφία Αριστερά) αποχώρησε λόγω τραυματισμού και την θέση του πήρε ο Πάνος Χρυσικός (Φωτογραφία Δεξιά).

Στο δεύτερο μέρος ο Αίολος «πατούσε» καλύτερα στο γήπεδο, όμως η μεγαλύτερη ευκαιρία χάθηκε από την Ποταμιά στο 62΄. Το τελικό σκορ παρέμεινε ως το τέλος στο «λευκό» 0-0.Στο 53΄ ακυρώθηκε γκολ του Δημήτρη Κατσώρη της Ποταμιάς, αφού ο πρώτος βοηθός Σπύρος Μπύρος αρκετά δευτερόλεπτα πριν είχε υποδείξει σε θέση οφσάιντ τον Πάνο Χρυσικό.
Η καλύτερη στιγμή του ντέρμπι έγινε στο 62ο λεπτό όταν μετά το λάθος γύρισμα του Πάνου Αζακά προς τα πίσω, ο Δημήτρης Κατσώρης (Φωτογραφία Αριστερά) βρέθηκε τετ α τετ με τον Γιάννη Φεγγούλη (Φωτογραφία Δεξιά) σούταρε και ο πορτιέρο του Αίολου απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια κρατώντας το μηδέν.

 

Καλύτερες φάσεις
7΄: Ο Ξαγάρας έκανε βαθιά μπαλιά για τον Νούλα, που πλάσαρε στην έξοδο τον Φεγγούλη από πλάγια θέση αριστερά πάνω από το τέρμα του Αίολου.
34΄: Ο Μπόνιας εκτέλεσε φάουλ από αριστερά η κεφαλιά του Νικολάου κατέληξε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι.
56΄: Αδύναμη εκτέλεση φάουλ του Νικολάου από καλή θέση μπλόκαρε ο Μεριγκούνης.
62΄: Από λάθος γύρισμα του Αζακά προς τα πίσω, ο Κατσώρης βρέθηκε τετ α τετ με τον Φεγγούλη, σούταρε και ο πορτιέρο του Αίολου απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια.
67΄: Ο Μπόνιας εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά έπαιξε το 1-2 με τον Νικολάου έβγαλε από πλάγια την σέντρα-σουτ που απέκρουσε ο τερματοφύλακας της Ποταμιάς.
71΄: Χαμηλό σουτ του Αζακά από τα όρια της περιοχής απέκρουσε σε κόρνερ από την αριστερή του γωνία ο Μεριγκούνης.
77΄: Ο Κατσώρης έκανε την επέλαση από αριστερά, σέντραρε, ο Φεγγούλης απέκρουσε και ο Νικολάου έδιωξε σωτήρια προ του Χρυσικού.

Συνθέσεις Ομάδων
Ποταμιά (Λάκης Αναστασόπουλος): Μεριγκούνης, Γιαννακόπουλος, Μισύρης, Ξαγάρας, Φαρμάκης, Κόγιας(73΄ Λιάνγκος), Ζαλοκώστας Δ.(39΄ λ.τρ. Χρυσικός), Κατσαρής, Κατσώρης, Νούλας(87΄ Φλωράκης), Σαπούνης(85΄ Μαντζιούτας)

Αίολος (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Φεγγούλης, Μπουμπουρής, Νικολάου, Αζακάς, Μπισμπίκης, Παρασκευόπουλος, Μπόνιας, Γούλας(79΄ Ράικος), Τριανταφυλλόπουλος Χ.(63΄ Μάρκης), Καλύβας(93΄ Χαλκίδης), Φούκας

 

Διαιτητής: Δημήτρης Κουρλός (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν (ΕΠΣ Ευρυτανίας)