Τα νέα δεδομένα

Στον κόσμο της ηλεκτρονικής τάξης καλούνται να εισέλθουν δάσκαλοι και μαθητές του δημοτικού, ύστερα από τα νέα δεδομένα που φέρνει ο κορωναϊός με το κλείσιμο των σχολικών μονάδων. Οι εκπαιδευτικοί δηλώνουν έτοιμοι και σύμφωνα με τον Διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου τον κ. Σιδέρη Μοτσιόλα έχουν ήδη εκπαιδευτεί όλοι οι δάσκαλοι του δημοτικού από τον κ. Μαρκαντώνη στη Γενική Αγωγή και τον κ. Γκούμα στην Ειδική Αγωγή και στον τρόπο χειρισμού της πλατφόρμας. Μετά από έρευνα που έχει γίνει το μεγαλύτερο ποσοστό των μαθητών έχει εξοπλιστεί με τον απαραίτητο εξοπλισμό, αλλά όπως μας δήλωσε ο κ. Μοτσιόλας «σε κανένα σχολείο του Δήμου Καρπενησίου δεν έχουν χορηγηθεί τάμπλετ όσον αφορά το δεύτερο κλείσιμο των σχολείων, εκτός από δύο – τρία που είχαν δοθεί σε κάθε σχολείο την άνοιξη από γνωστή εταιρεία με το πρώτο κλείσιμο των σχολείων. Εμείς έχουμε ήδη διαθέσει ό,τι είχαμε ως σχολείο». Το θετικό είναι ότι όσοι μαθητές δεν κατάφεραν να εξοπλιστούν με τα κατάλληλα τεχνολογικά μέσα, είτε δε διαθέτουν σύνδεση στο ίντερνετ θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν το καθημερινό μάθημα δια μέσου τηλεφώνου, στερούμενοι τη «δια ζώσης» μέσω του υπολογιστή διδασκαλία και θα λαμβάνουν τις απαραίτητες εργασίες σε συνεννόηση με το δάσκαλο της τάξης. Η σύνδεση μέσω σταθερού τηλεφώνου θα γίνεται με αστική χρέωση, καλώντας το 21-1990-2394  ή το 21-1198-1029 όπου σύμφωνα με τις οδηγίες που θα ακούνε οι γονείς θα πληκτρολογούν τον αριθμό δωματίου που είναι ένας μοναδικός δεκαψήφιος αριθμός για κάθε αίθουσα (και εκπαιδευτικό) και πατώντας στο τέλος δύο φορές τη δίεση. Στη σελίδα του 1ου δημοτικού σχολείου Καρπενησίου υπάρχει αναλυτικός οδηγός σύνδεσης στο webex για τους μαθητής.

Νέο πρόγραμμα

Αλλαγές έγιναν και στο σχολικό πρόγραμμα των μαθητών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με το «ηλεκτρονικό σχολείο» να χτυπά το κουδούνι στις δύο και δέκα το μεσημέρι και να ολοκληρώνεται η καθημερινή εκπαίδευση στις πέντε και είκοσι το απόγευμα με μικρά διαλείμματα ενδιάμεσα. Το νέο πρόγραμμα έχει δοθεί σε κάθε γονέα, καθώς και οι κωδικοί τους, αλλά και όλες οι οδηγίες για τη σύνδεση στο webex. Ήδη το 1ο Δημοτικό σχολείο Καρπενησίου ξεκίνησε από την Τρίτη 17 Νοεμβρίου μέσω της πλατφόρμας την προβολή ενός βίντεο με θέμα το Πολυτεχνείο, το οποίο είχε μεγάλη απήχηση, καθώς πολλοί ήταν οι μαθητές που συνδέθηκαν στην πλατφόρμα, σύμφωνα με τον κ. Μοτσιόλα.

Η νέα τάξη

Ο κ. Μοτσιόλας δήλωσε μεταξύ άλλων: «Σε καμία των περιπτώσεων οι ψηφιακές τάξεις δεν αντικαθιστούν το φυσικό χώρο του σχολείου. Τα παιδιά, μας λείπουν μέσα από τις σχολικές αίθουσες. Ας ευχηθούμε σύντομα να επιστρέψουμε στο φυσικό μας χώρο, γεροί και δυνατοί. Τίποτα δεν θα χαθεί. Εγγυόμαστε ως σχολική μονάδα στους γονείς, τη μόρφωση που θα είχαν τα παιδιά τους στο σχολείο θα συνεχίσουν να την έχουν για όσο καιρό χρειαστεί μέσα από τις ψηφιακές τάξεις. Για μας είναι σημαντικό να μη χαθεί άλλος χρόνος, όπως συνέβη στην προηγούμενη καραντίνα. Καταβάλλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια και καλύψαμε σημαντικό μέρος της περσινής ύλης και προχωρήσαμε και στην καινούρια. Είναι προς τιμήν των δασκάλων μας. Ελπίζουμε να μας αντέξει το σύστημα και σε δύο εβδομάδες να επιστρέψουμε στο σχολείο».