Η καλύτερη συνταγή για ρεβίθια από την Τήνο

Χρόνος Προετοιμασίας: Από το προηγούμενο βράδυ | Χρόνος Μαγειρέματος: 40’ | Βαθμός Δυσκολίας: **| Μερίδες: 8

Υλικά

1 κιλό ρεβίθια

5 μαρούλι

20 φρέσκα κρεμμύδια

1 κούπα καρέ φρέσκια ντομάτα

1 κ.σ. κοφτή αλάτι

Πιπέρι

2 κ.σ. κοφτές ζάχαρη

½  ματσάκι άνηθος

2 κούπες ελαιόλαδο

½ κούπα χυμό λεμόνι

3 κ.σ. γεμάτες αλέυρι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά 1 κιλό ρεβίθια και τα φουσκώνουμε από το βράδυ. Τα βάζουμε να βράσουν καλά, περίπου μιάμιση ώρα. Κόβουμε 5 μαρούλια σε χοντρά κομμάτια, τα αχνίζουμε σε βραστό νερό, σουρώνουμε και τα κρυώνουμε. Σε κατσαρόλα, βάζουμε 20 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα με ελαιόλαδο, μαραίνουμε, ρίχνουμε το μαρούλι και το σοτάρουμε ελαφρά με τα κρεμμύδια και προσθέτουμε τα ρεβίθια μαζί με τον ζωμό τους. Προσθέτουμε μία κούπα φρέσκιας τομάτας, αποφλοιωμένη και ξεσποριασμένη, 1 κουταλιά της σούπας κοφτή αλάτι, 3/4 της κουταλιάς της σούπας πιπέρι λευκό και 2 κουταλιές της σούπας κοφτές ζάχαρη. Σιγοβράζουμε 20’-30’ λεπτά. Προσθέτουμε τον άνηθο ψιλοκομμένο. Σε μπασίνα βάζουμε 2 κούπες ελαιόλαδο (έξτρα παρθένο), μισή κούπα χυμό λεμόνι, 3 κουταλιές της σούπας γεμάτες αλεύρι. Αναδεύουμε με αυγοδάρτη ώστε να ομογενοποιηθούν και προσθέτουμε τον ζωμό από τα ρεβίθια. Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει μία βράση μέχρι να δέσει το φαγητό.

Πηγή: www.daddy-cool.gr