Χρόνος προετοιμασίας: 25’ | Χρόνος ψησίματος: 10’ | Μερίδες: 8-10

Υλικά

Για το κέικ

50 γρ. βούτυρο

110 γρ. ζάχαρη

4 αβγά

30 γρ. άγλυκο κακάο

60 γρ. κορν φλάουρ

20 γρ. αλεύρι

1 πρέζα μαγειρική σόδα

Για την κρέμα

250 γρ. κρέμα γάλακτος

280 γρ. κρέμα κάστανου

Λίγο κακάο για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Για το κέικ σε ένα μπρίκι λιώνουμε το βούτυρο, αλλά χωρίς να το αφήσουμε να κάψει. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη, να αφρατέψουν. Σε ένα μπολ ενώνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, τη σόδα και το κορν φλάουρ. Τα προσθέτουμε στον κάδο κι αναδεύουμε με μια σπάτουλα. Τέλος, χύνουμε και το βούτυρο κι ανακατεύουμε άλλη μια φορά πολύ απαλά. Στρώνουμε σε μια ορθογώνια φόρμα ένα φύλλο λαδόχαρτο και μεταγγίζουμε εκεί μέσα το μείγμα του κέικ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 10′. Βγάζουμε από το φούρνο κι αφήνω το παντεσπάνι να κρυώσει λιγάκι. Το ξεκολλάμε με προσοχή από το λαδόχαρτο και το αφήνουμε πάνω στο χαρτί να στεγνώσει. Για την κρέμα χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος πολύ καλά, μέχρι να γίνει μια σφιχτή σαντιγί. Για τη συναρμολόγηση μέσα στο κέικ μου απλώνουμε μια γενναία στρώση από το κάστανο, το οποίο είτε έχουμε αγοράσει είτε έχουμε φτιάξει. Πάνω από την κρέμα του κάστανου, συμπληρώνουμε τη σαντιγί. Τυλίγουμε σε ρολό το κέικ, χρησιμοποιώντας το λαδόχαρτο της βάσης και αφαιρώντας το σιγά- σιγά. Το αφήνουμε στο ψυγείο 1 ώρα περίπου να σφίξει. Πριν σερβίρουμε το ρολό, το πασπαλίζουμε με μπόλικο κακάο!

Πηγή: www.pastrychef.gr