Ρυζόγαλο

0
1908

Το απλούστερο και νοστιμότερο σπιτικό γλύκισμα

Το ρυζόγαλο είναι θρεπτικό, γιατί αποτελείται από απλά ανεπεξέργαστα υλικά και είναι πολύ εύκολο να το φτιάξετε στο σπίτι σας!

Βαθμός Δυσκολίας: *

Προετοιμασία: 5’ | Μαγείρεμα: 35’ | Μερίδες: 6

Υλικά

4 κουταλιές σούπας ρύζι γλασέ

1 κούπα νερό

4 κούπες γάλα πλήρες

½ κούπα ζάχαρη

2 κ.σ. κορν φλάουρ

1 κοτσάνι βανίλιας

Κανέλλα

Εκτέλεση

 Πλένουμε το ρύζι και το βράζουμε με το νερό για 10 λεπτά. Ρίχνουμε τις 3½ κούπες γάλα στο ρύζι και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 15 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Ρίχνουμε τη ζάχαρη στο μείγμα. Διαλύουμε το κορν φλάουρ με το υπόλοιπο γάλα και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Βράζουμε το ρυζόγαλο για ακόμη 10-15′ ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει. Βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, ρίχνουμε την ξυσμένη βανίλια και ανακατεύουμε για λίγο. Σερβίρουμε σε 5-6 μπολ και το πασπαλίζουμε με κανέλα.

Πηγή: Χωριάτικα Σπιτικά Φαγητά – Country Home Cooking