Σε αδιέξοδο η ΕΛΜΕ για την σίτιση εκπαιδευτικών στο Καρπενήσι

3860
  • Θετική εξέλιξη για τους 40 εκπαιδευτικούς στον Δήμο Αγράφων

Με ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Ευρυτανίας τοποθετείται στο ανοιχτό μέχρι πρότινος θέμα της σίτισης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που έχουν τοποθετηθεί σε σχολεία της Ευρυτανίας και δεν έχουν μόνιμη κατοικία στον νομό. Σύμφωνα με την ανακοίνωση το πρόβλημα λύθηκε για τους 40 εκπαιδευτικούς που διδάσκουν σε σχολεία του Δήμου Αγράφων μετά από το Δημοτικό Συμβούλιο που πήρε σχετικές αποφάσεις, ενώ φαίνεται ότι παραμένει ανοιχτό για περίπου 15 εκπαιδευτικούς που διδάσκουν στον Δήμου Καρπενησίου. Ακολουθεί το κείμενο της ανακοίνωσης της ΕΛΜΕ και αναλυτικό ρεπορτάζ για το θέμα στον Ευρυτανικό Παλμό’’ στις 29 Νοεμβρίου, με την τοποθέτηση του Δήμου Καρπενησίου και τα επιμέρους στοιχεία του θέματος.

Ανακοίνωση ΕΛΜΕ Ευρυτανίας:

‘‘ Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ευρυτανίας με βάση το άρθρο 32 του Ν.4483/17 από την αρχή της σχολικής χρονιάς προχώρησε σε ενέργειες, ώστε οι συνάδελφοι Αναπληρωτές και Μόνιμοι εκπαιδευτικοί που είναι από μακριά να μπορούν να σιτίζονται στα Οικοτροφεία που διαχειρίζονται οι δύο Δήμοι του νομού.

Μετά από τη απαραίτητη, λοιπόν, επικοινωνία και συνεννόηση με τους  αρμοδίους εκπροσώπους των Δήμων, σε ό,τι αφορά τον Δήμο Αγράφων είχαμε θετική εξέλιξη με την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην συνεδρίαση της 22 Νοεμβρίου, η οποία συνοδευόμενη και με την απαραίτητη αναμόρφωση του προϋπολογισμού μπορεί να υλοποιηθεί άμεσα. Η απόφαση αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική για τους περίπου 40 συναδέλφους που υπηρετούν στα σχολεία Β/θμιας Εκπ/σης του Δήμου Αγράφων.

Για την εξέλιξη αυτή το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ευχαριστεί τον Δήμαρχο Αγράφων κ. Μπαμπαλή και τους Δημοτικούς Συμβούλους που είδαν το θέμα με κατανόηση και ευαισθησία.

Σε ό,τι αφορά το Δήμο Καρπενησίου και τους 15 περίπου ενδιαφερόμενους συναδέλφους η εξέλιξη για την φετινή χρονιά  ήταν αρνητική. Αν και παράγοντες του Δήμου ( ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Λάππας, η αρμόδια Αντιδήμαρχος κ. Γκαρίλα, αλλά και ο ίδιος ο Δήμαρχος σε δημόσια τοποθέτησή του) μας διαβεβαίωναν επί δύο μήνες  ( 5 Οκτώβρη κατατέθηκε η αίτησή μας ) για την θετική έκβαση του αιτήματός μας, πριν από μία εβδομάδα η κ. Αντιδήμαρχος μας ενημέρωσε ότι αυτό δεν μπορεί να υλοποιηθεί για την φετινή χρονιά και ότι θα δρομολογηθεί το επόμενο σχολικό έτος. Η αντιμετώπιση του θέματος από μεριάς του Δήμου Καρπενησίου, πέρα από τα ερωτηματικά που εγείρει σε σχέση με την μεθόδευση που ακολουθήθηκε, δημιουργεί προβληματισμό για τον τρόπο που αντιλαμβάνεται την κοινωνική αλληλεγγύη και κυρίως την συνεργασία του με συλλογικότητες της πόλης.

Καλούμε τον Δήμαρχο κ. Σουλιώτη αλλά και τους αρμόδιους παράγοντες του Δήμου να δουν το θέμα με την δέουσα κοινωνική ευαισθησία  και να διορθώσουν έγκαιρα την αστοχία που έλαβε χώρα        ( δεδομένης και της ασήμαντης οικονομικής επιβάρυνσης του Δήμου από τη δράση αυτή ).

Θεωρούμε ότι η ειλικρινής συνεργασία μεταξύ όλων των φορέων του τόπου είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να αντιμετωπίσουμε από κοινού της συνέπειες της κρίσης και να είμαστε αποτελεσματικότεροι, ο καθένας στο έργο του’’.