Ικανοποίηση για την άψογη συνεργασία

«Οι θεσμικοί φορείς της Ευρυτανίας, στηρίζουν και συμμετέχουν στις δράσεις πολιτισμού της Ένωσης Αγραφιώτικων Χωριών Καρδίτσας – Ευρυτανίας καθώς και στα έργα υποδομών, ανάπτυξης, τουρισμού και περιβάλλοντος, διαπεριφερειακής συνεργασίας» αναφέρουν τα μέλη της Ένωσης.

Το προεδρείο της Ένωσης πραγματοποίησε την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023 επίσκεψη στο Καρπενήσι και είχε συναντήσεις με: την Αντιπεριφερειάρχη, Κατερίνα Καλατζή και τον σύμβουλο ανάπτυξης, Νίκο Κοντοπάνο, τον  Δήμαρχο Καρπενησίου και πρόεδρο ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, Νίκο Σουλιώτη, τον Δήμαρχο Αγράφων Αλέξη Καρδαμπίκη και τον Μητροπολίτη Ι.Μ. Καρπενησίου κ.κ. Γεώργιο.

Το Δ.Σ. εκφράζει τις ευχαριστίες του στους θεσμικούς εκπροσώπους της Π.Ε Ευρυτανίας και την ικανοποίηση του για την υποδοχή, το χρόνο διάθεσης και τη στήριξη στους κοινούς στόχους.

Οι φορείς της Ευρυτανίας συμμετέχουν ουσιαστικά στις εκδηλώσεις ανάδειξης της ιστορικής, θρησκευτικής κληρονομιάς που έχουν προγραμματιστεί:

  • ‘Τα ηρωικά των Αγράφων’ στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, το Σάββατο 4 Μαρτίου.
  • Την έκθεση του συλλέκτη Η. Μπούμπουρη για τους ήρωες το 1821 στο Δήμο Καρδίτσας ( Μάρτιο – Απρίλιο)
  • Τη διοργάνωση του 5ου Πανελλήνιου Συνέδριου Θρησκευτικού Τουρισμού στα ιστορικά και ενιαία Άγραφα και τους Νομούς Καρδίτσας και Ευρυτανίας.
  • Τις εκδόσεις που δρομολόγησε η Ε.Α.Χ

Από το Δ.Σ. της ΕΑΧ συμμετείχαν : ο Πρόεδρος Β. Τσαντήλας, ο Αντιπρόεδρος και αρχιερατικός επίτροπος Αγράφων π. Ευάγγελος Φεγγούλης, ο Υπ. Ορ. Ανάπτυξης Ευάγγελος Κατσιφός.