Χρόνος προετοιμασίας: 15’ |Χρόνος μαγειρέματος: 40’ – 45’ | Μερίδες: 12

Υλικά

3 ροδάκινα ή νεκταρίνια, κομμένα σε φέτες

1 κούπα σπορέλαιο

1 κούπα ζάχαρη

1 γιαούρτι στραγγιστό

1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι

1 κ.γ. σόδα μαγειρικής

1 κούπα σιμιγδάλι ψιλο

1/2 κούπα αλεύρι ολικής

αμύγδαλα φιλέ για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Για το σιρόπι

1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι

1/2 κούπα νερό

1 κούπα ζάχαρη

Χτυπάμε το σπορέλαιο με τη ζάχαρη. Διαλύουμε τη σόδα στον χυμό πορτοκαλιού και τα ρίχνουμε στο μείγμα. Προσθέτουμε διαδοχικά το γιαούρτι, το σιμιγδάλι και το αλεύρι ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Απλώνουμε λαδόκολλα σε βαθύ ταψάκι και ρίχνουμε τo μείγμα. Τοποθετούμε τις φέτες από τα ροδάκινα ή τα νεκταρίνια. Προαιρετικά μπορούμε να πασπαλίσουμε με φλούδες αμυγδάλου. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για 40-45 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Για το σιρόπι

Βάζουμε τα υλικά σε κατσαρολάκι και βράζουμε 7 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει. Τρυπάμε την επιφάνεια του γλυκού μόλις το βγάλουμε από το φούρνο  και ρίχνουμε το μισό σιρόπι (που έχει ήδη κρυώσει). Περιχύνουμε με το υπόλοιπο σιρόπι αφού κρυώσει το γλυκό μας. Διατηρείται στο ψυγείο. Σερβίρουμε κρύο.

Πηγή: www.bookitsa.gr