Στερεά Ελλάδα: Εξοικονομείται και αναβαθμίζεται η ποιότητα νερού

2930

 

Έργα με στόχο της βελτίωση του πόσιμου νερού και κατ’ επέκταση της υγείας όλων ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης.

Τα έργα που εντάσσονται στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό πρόγραμμα έπειτα από αξιολόγηση, προβλέπουν την αντικατάσταση αγωγών, την προμήθεια εξοπλισμού αναβάθμισης ποιότητας και την επέκταση του δικτύου.

Τα σημαντικά αυτά έργα  που αφορούν  την εξοικονόμηση και την αναβάθμιση της ποιότητας του πόσιμου νερού, ανέρχονται στο κόστος των  8.420.520 ευρώ

Ο κ. Μπακογιάννης αναφέρθηκε σε μία σειρά παρεμβάσεων στο δίκτυο ύδρευσης που έχουν ως σκοπό την αναβάθμιση και την επέκτασή του, αλλά και την εξοικονόμηση του νερού και τη βελτίωση της ποιότητας του.

 «Παρεμβάσεις για την ποιότητα ζωής» χαρακτήρισε το συγκεκριμένο έργο ο Περιφερειάρχης που τόνισε ότι «Από την Περιφέρεια γίνεται συστηματική δουλειά για τον εκσυγχρονισμό της Στερεάς Ελλάδας σε όλα τα επίπεδα, αλλά και για την διασφάλιση της υγείας για όλους. Συμπληρώνουμε κομμάτι-κομμάτι το παζλ, το οποίο προτάσσει την καλύτερη ποιότητα ζωής των πολιτών της, από άκρη σε άκρη».

Στον προσωρινό πίνακα των έργων που εντάσσονται στο Π.Ε.Π Στερεάς Ελλάδας 2014-2020 ανήκει μεταξύ άλλων ο Δήμος Καρπενησίου με στόχο την βελτίωση και επέκταση δικτύων ύδρευσης ΔΕ Ποταμιάς με προϋπολογισμό 1.074.193,55 ευρώ αλλά και ο Δήμος Αγράφων για την προμήθεια υλικών για την αναβάθμιση της ύδρευσης του Δήμου  με προϋπολογισμό 978.905,60 ευρώ.