Σε πυρετό προετοιμασίας οι 127 μαθητές της Ευρυτανίας

Οι αλλαγές και τα εξεταστικά κέντρα

Τη Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021 ξεκινούν οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων και των Εσπερινών, δίνοντας όπως κάθε χρόνο πρώτο το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας. Τις υπόλοιπες μέρες οι υποψήφιοι θα ακολουθήσουν τα μαθήματα για κάθε μία από τρεις ομάδες προσανατολισμού που έχουν επιλέξει.

Συγκεκριμένα την Τετάρτη 16 Ιουνίου θα εξετασθούν τα Αρχαία, τα Μαθηματικά και η Βιολογία, την Παρασκευή 18 Ιουνίου, η Κοινωνιολογία, η Χημεία και η Πληροφορική και την Τρίτη 22 Ιουνίου, η Ιστορία, η Φυσική και η Οικονομία. Από την άλλη οι υποψήφιοι των επαγγελματικών λυκείων θα ξεκινήσουν την Τρίτη 15 Ιουνίου με τα Νέα Ελληνικά και την Πέμπτη 17 Ιουνίου με τα μαθηματικά. Στη συνέχεια θα εξετασθούν στα μαθήματα της ειδικότητάς τους. Όλοι οι υποψήφιοι πρέπει να βρίσκονται στις αίθουσες έως τις 8 π.μ. καθώς στις 8:30 π.μ. θα ξεκινάει η εξέταση. Τα μαθήματα στα λύκεια ολοκληρώνονται σήμερα 9 Ιουνίου, ώστε να ετοιμασθούν οι αίθουσες για τις εξετάσεις των πανελληνίων. Να θυμίσουμε ότι οι εξετάσεις για τα ΓΕΛ θα ολοκληρωθούν στις 22 Ιουνίου, ενώ για τα ΕΠΑΛ στις 28 Ιουνίου. Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, ενώ οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες πραγματοποιώντας selftest.

Οι μειωμένοι υποψήφιοι και τα τρία εξεταστικά κέντρα στην Ευρυτανία

Σημαντικά μειωμένος είναι ο αριθμός των φετινών υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις σε σχέση με την περσινή χρονιά. Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πέρυσι ο αριθμός των υποψηφίων στην Ευρυτανία άγγιζε τους 164, ενώ τη φετινή χρονιά ο αριθμός φτάνει μόλις του 127. Συγκεκριμένα, 56 είναι οι υποψήφιοι του ΓΕΛ Καρπενησίου, 50 του ΕΠΑΛ Καρπενησίου, 7 υποψήφιοι από τις Λυκειακές Τάξεις της Γρανίτσας, 6 από τις Λυκειακές Τάξεις του Ραπτοπούλου, 4 από το ΕΠΑΛ Δυτ. Φραγκίστας, 3 από τις Λυκειακές Τάξεις Κερασοχωρίου και 1 μαθητής από τις Λυκειακές Τάξεις Φουρνάς. Μειωμένα θα είναι παράλληλα και τα εξεταστικά κέντρα στην Ευρυτανία όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, τα οποία φέτος θα είναι τρία. Συγκεκριμένα το ένα κέντρο θα είναι στο Καρπενήσι και ένα στο Ραπτόπουλο, ενώ φέτος δε θα δημιουργηθεί εξεταστικό κέντρο στη Γρανίτσα και το Κερασοχώρι. Σχετικά με τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ αυτοί θα εξετασθούν στο Επαγγελματικό Λύκειο.

Με γραπτό μήνυμα οι βαθμολογίες

Διαφορετικός θα είναι φέτος ο τρόπος με τον οποίο θα ενημερωθούν οι υποψήφιοι σχετικά με τις βαθμολογίες τους, όπως επίσης και στο τέλος του Αυγούστου, για την σχολή που θα εισαχθούν. Ο τρόπος αυτός θα είναι με γραπτό μήνυμα στα κινητά τους.