Συντριπτική νίκη Μπακογιάννη στην Αθήνα με 42,66%

2663

Μπακογιάννης: ‘’Αισθάνομαι σοκ και δέος’’

Την εμπιστοσύνη των Αθηναίων κέρδισε με την πρώτη Κυριακή 26 Μαΐου 2019 ο Κώστας Μπακογιάννης, με τον συνδυασμό ‘’Αθήνα Ψηλά’’ εκλέγοντάς τον Δήμαρχο Αθηνών σαρώνοντας και επικρατώντας έναντι των άλλων υποψήφιων Δημάρχων. Με ποσοστό που ξεπερνά το 42,66% σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα άφησε πίσω του το Νάσο Ηλιόπουλο που εκπροσωπεί το ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά άνω του 25%, χωρίς έτσι να χρειαστεί να προχωρήσουν σε δεύτερο γύρο. Ο Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος υποστηρίχθηκε από το ΚΙΝΑΛ πήρε 13,18%, ενώ ο Ηλίας Κασιδιάρης της Χρυσής Αυγής περιορίστηκε στο 10,58%.Στο νέο δημοτικό συμβούλιο, όμως, η θητεία του οποίου θα ξεκινήσει την 1η Σεπτεμβρίου, δεν θα έχει την απόλυτη πλειοψηφία, λόγω της απλής αναλογικής που ίσχυσε στην κατανομή των εδρών.Το φετινό σκηνικό ήταν πρωτόγνωρο με δέκα παρατάξεις να εκπροσωπούνται, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ μετά τη μεταπολίτευση.

Στο πλευρό του κ. Μπακογιάννη βρέθηκαν τόσο η μητέρα του Ντόρα Μπακογιάννη, όσο και η αδερφή του Αλεξία Μπακογιάννη, εμφανώς συγκινημένες και χαρούμενες, έσπευσαν να τον συγχαρούν για την μεγάλη του αυτή επιτυχία.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της νίκης του ο κ. Μπακογιάννης έκανε την εξής δήλωση  «Αισθάνομαι πραγματικό σοκ και δέος μπροστά σε αυτό το απίθανο ποσοστό που έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Θέλω να μου επιτρέψετε να πω ένα πάρα πολύ μεγάλο “ευχαριστώ” σε όλη την καταπληκτική μας ομάδα, σε όλους τους υποψήφιους αλλά και στους κ.κ. Γερουλάνο, Ηλιόπουλο και Σοφιανό. Αξίζουν το χειροκρότημά μας, καθώς έδειξαν πολιτικό πολιτισμό. Από κει και πέρα κάθε ψήφος είναι ευθύνη, εμπιστοσύνη και εντολή και εμείς συνεχίζουμε γιατί αυτό ήταν μόνο το πρώτο ημίχρονο. Συνεχίζουμε όπως ξεκινήσαμε γιατί θέλουμε όλοι οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες να αισθανθούν κομμάτι της αλλαγής που θέλουμε να φέρουμε στην πόλη. Αυτό θα το κάνουμε όλοι μαζί για μια πόλη, η οποία μας ενώνει όλους. Συνεχίζουμε δυνατά για την επόμενη Κυριακή», κατέληξε ο ίδιος.