Ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Ευρυτανίας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Δημήτρης  Μαντέκας σε μια ακόμη τοποθέτησή του για τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα από την κυβέρνηση της ΝΔ, αναφέρει:

 «Την περασμένη άνοιξη η κυβέρνηση βιάστηκε να κηρύξει τη νίκη της στη μάχη ενάντια στην πανδημία. Επαναπαύθηκε σ΄ αυτήν χωρίς να προβεί σε καμία  προετοιμασία για το, από όλους αναμενόμενο, δεύτερο κύμα της πανδημίας. Τα καταστροφικά αποτέλεσμα αυτής της επιλογής τα ζούμε σήμερα, θρηνώντας πάνω από 3.000 ανθρώπινες ζωές, με τα νοσοκομεία στην βόρεια Ελλάδα  στο κόκκινο και το σύνολο των υγειονομικών έτοιμο να καταρρεύσει σωματικά και ψυχικά.
Όλα αυτά τη στιγμή που μπαίνουμε στον χειμώνα, δηλαδή αντικειμενικά στην πιο δύσκολη στιγμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Και η κυβέρνηση συνεχίζει την ίδια πολιτική: Καμία ενίσχυση του ΕΣΥ, καμία αύξηση των μαζικών ΜΜΜ στις μεγάλες πόλεις, καμία ενέργεια για ασφαλή λειτουργία σχολείων, χώρων εργασίας κλπ.  Μόνο δωράκια στα ΜΜΕ ώστε αφ΄ ενός να τα παρουσιάζουν όλα καλά καμωμένα από κυβερνητικής πλευράς και να ενοχοποιούνται οι πολίτες και κυρίως οι νέοι για την εξάπλωση της νόσου και αφ ΄ετέρου να στρέφουν το ενδιαφέρον σε άλλα θέματα, συνήθως fakenews, για να αποπροσανατολίζουν τον κόσμο.

Από την αρχή της έναρξης του δεύτερου κύματος – για το οποίο οι επιστήμονες δήλωναν ότι θα είναι σφοδρότερο – ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κατέθεσε εκ νέου τις προτάσεις για τη στελέχωση και ενδυνάμωση του ΕΣΥ, για την ενίσχυση και ενεργή εμπλοκή της ΠΦΥ, για τη συνταγογράφηση των τεστ ώστε να μην επιβαρύνονται οι πολίτες, για την επίταξη του ιδιωτικού τομέα με όρους διασφάλισης του δημόσιου συμφέροντος και τη συστράτευση όλων των υγειονομικών δυνάμεων στην αντιμετώπιση της πανδημίας, ώστε να σωθούν ανθρώπινες ζωές. Στην ίδια κατεύθυνση και οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι νοσηλευτές, οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής. Δυστυχώς η Κυβέρνηση εξακολουθεί να κωφεύει και τα κρούσματα  αυξάνουν αλματωδώς σε όλη τη χώρα.

Όπως ήταν επόμενο ο ιός έφτασε και στην  Ευρυτανία, και όπως φαίνεται μας βρήκε απροετοίμαστους. Περισσότερα από 200 τα κρούσματα, αρκετοί ασθενείς νοσηλεύονται στο νοσοκομείο και κάποιοι ασθενείς έχουν φύγει διασωληνωμένοι σε διάφορες ΜΕΘ, ενώ χάθηκαν και 2 συμπατριώτες μας.

Σήμερα και μεσούσης της πανδημίας, ένας μόνο γιατρός παθολόγος στο Νοσοκομείο μας, καλείται να εξυπηρετήσει  τόσο τα θύματα του κορωνοιού, που δυστυχώς αυξάνονται, καθώς και ό,τι άλλο περιστατικό προκύψει  από συνήθη νοσηρότητα στο νομό.

Να υπενθυμίσουμε ότι τις εποχές που «ο Πολάκης κάπνιζε» και ενοχλούσε κάποιους  το νοσοκομείο της πόλης μας ήταν πλήρως στελεχωμένο κατά  την ομολογία κάθε καλόπιστου. Ίσως απ τις ελάχιστες φορές στην μακρόχρονη ιστορία του, αν και ευρισκόμασταν κάτω από σκληρές μνημονιακές υπερδεσμεύσεις.

Τότε κάποιοι «εκπρόσωποι» δεν έχαναν την ευκαιρία να διαμαρτύρονται εντόνως μέχρι και να υπονομεύουν προσπάθειες της τότε διοίκησης. Τώρα εξαφανίστηκαν και έχασαν τη λαλιά τους!

Μήπως είναι καιρός οι διάφοροι τοπικοί παράγοντες, που έχουν την αρμοδιότητα αλλά και την ευθύνη, να αναλάβουν δράση; Να  θωρακίσουν το νοσοκομείο, να φροντίσουν για την εύρυθμη λειτουργία του, την χωρίς εξαιρέσεις τήρηση των κανόνων και να ενημερώνουν τους συμπολίτες μας συνεχώς και υπευθύνως και  να μην στέλνουν θολά μηνύματα δίνοντας ασυλίες στην εφαρμογή των μέτρων.

Καλή η πίστη στην Παναγιά και η επίκλησή της, αλλά δε φτάνει. Πιο σοφοί οι αρχαίοι πρόγονοί μας που έλεγαν «συν Αθηνά και χείρα κίνει». Στο τέλος για τις δικές τους ενέργειες θα κριθούν και μάλιστα αυστηρά και όχι  άλλων.»