Συνέχεια ενημερωτικών δράσεων

Άλλη μια επιτυχημένη δράση ενημέρωσης ολοκληρώθηκε από τον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρίες ΠΕ Ευρυτανίας. Αυτή τη φορά ο Σύλλογος με επικεφαλής την Πρόεδρό του κ. Αναστασία Κριπάση – Μπάρκα, βρέθηκε το Δήμο Αγράφων  και συγκεκριμένα το Δημοτικό και το Νηπιαγωγείο Γρανίτσας. ‘‘Μιλήσαμε για την αναπηρία, γνωρίσαμε την αναπηρία, παίξαμε βιωματικά, χορέψαμε, ζωγραφίσαμε.. Μοναδική εμπειρία η επαφή με μικρά παιδιά!’’

Οι μικροί μαθητές σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς τους, έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τη δράση, κάνοντας πολλές ερωτήσεις με έντονη συμμετοχική διάθεση, σχετικά με τις προκλήσεις και το μέλλον των ατόμων με αναπηρία. Στόχος της δράσης, αλλά και όλων όσων προηγήθηκαν και αυτών που θα ακολουθήσουν, είναι να αλλάξουν οι νοοτροπίες και τα στερεότυπα, σε σχέση με τη ζωή των ατόμων με αναπηρία.

Ο Σύλλογος πρόσφερε στα παιδιά και στις εκπαιδευτικούς δωράκια προσφορά από το Hotel spa Montana και το Διευθυντή του κ. Γεωργιο Λαθύρη, καθώς και τις ιστορίες για την αναπηρία που έχουν εκδοθεί από τον Σύλλογο και αναμνηστικά μαγνητάκια.