Χρόνος προετοιμασίας: 20’ | Χρόνος ψησίματος: 20’ – 25’  |Μερίδες: 8

Υλικά

1 φυλλο κουρού

2 πράσα μεγάλα

1 κρεμμυδάκι φρέσκο

7 φέτες ζαμπόν

200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

150 γρ. γραβιέρα Ευρυτανίας

2 αυγά

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Πάπρικα γλυκιά

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα πράσα, το κρεμμυδάκι και τα κόβουμε κομματάκια, όπως και το ζαμπόν.  Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρουμε το ζαμπόν μέχρι να αρχίσει να παίρνει λίγο χρώμα. Ρίχνουμε τα πράσα και το κρεμμυδάκι και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και σοτάρουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν και να τραβήξουν όλα τα υγρά τους… το αποσύρουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να γίνει χλιαρό. Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με το γιαούρτι, ρίχνουμε τα πράσα και την γραβιέρα και ανακατεύουμε καλά. Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα ( 27 εκ.) και απλώνουμε το φυλλο κουρού. Το τρυπάμε με ένα πιρούνι και Ρίχνουμε την γέμιση μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C στον αέρα για 20-25 λεπτά. Μετά γυρνάμε τον φούρνο στην κάτω αντίσταση για κάνα 15λεπτο να ψηθεί καλά και από κάτω.

Φωτο: www.foodjunkie.eu