Χρόνος προετοιμασίας: 30’ | Χρόνος μαγειρέματος: 20’ | Μερίδες: 4 – 5

Υλικά

Για τα κεφτεδάκια λαχανικών

2 μαρούλια  [*]

1/2 κιλό σέσκουλα

4 φρέσκες ντομάτες

2 μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια πολύ ψιλοκομμένα

1/3 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό,

1/4 ματσάκι φρέσκο άνηθο

1/2 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, όσο πάρει

Αλάτι, πιπέρι

Ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Καθαρίζετε και πλένετε καλά τα μαρούλια και τα σέσκουλα, τα ψιλοκόβετε (αρκετά ψιλοκομμένα) και τα αφήνετε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν τα πολλά υγρά τους. Πλένετε τις ντομάτες, αφαιρείτε τη φλούδα τους και τα σποράκια τους και τις τρίβετε στο χοντρό του τρίφτη. Αφού στραγγίσουν τα λαχανικά στο σουρωτήρι, τα μεταφέρετε σε μπολ, προσθέτετε το μαϊντανό, τον άνηθο και αλάτι, ανακατεύετε και τα τρίβετε τα χορταρικά με τα χέρια σας καλά μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε τις τριμμένες ντομάτες, πιπέρι και ανακατεύετε. Προσθέτετε τη τριμμένη φρυγανιά και σταδιακά, ρίχνετε όσο αλεύρι χρειάζεται για να γίνει ένα μείγμα όχι πολύ σφιχτό αλλά τόσο όσο να είναι εύπλαστο. Ζεσταίνετε καλά μπόλικο λάδι σε μεγάλο τηγάνι, πλάθετε κεφτέδες και τους τηγανίζετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα απ’ όλες τις πλευρές. Σερβίρετε ζεστά τα μακαρόνια με τα κεφτεδάκια σας περιχυμένα με απλή σάλτσα ντομάτας. Αν δεν νηστεύετε πασπαλίστε τα με λίγη τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι και καλή σας όρεξη.

[*] Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα μαρούλια ή τα σέσκουλα με διάφορα άλλα χόρτα όπως, σπανάκι, λάπατα, καυκαλήθρες κ.λ.π.

Πηγή: www.sintayes.gr