Χρόνος προετοιμασίας: 20’ | Χρόνος ψησίματος: 35’ |Μερίδες: 6 -8

Υλικά

Για τη ζύμη:

1 +1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 κούπα λάδι

λίγο αλάτι

Για τη γέμιση:

2 μεγάλα κρεμμύδια χοντροκομμένα

1 μεγάλη ντομάτα σε ροδέλες

1 ντομάτα ώριμη τριμμένη

1 φρέσκο κρεμμυδάκι

1 κόκκινη πιπεριά

1 πράσινη πιπεριά

6 ελιές

λίγα μανιτάρια

αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι με το λάδι και το αλάτι αρχικά το τρίβουμε με τα δάχτυλά μας και στη συνέχεια κάνουμε μια μπαλίτσα ζύμης, αν τρίβεται πολύ, προσθέτουμε λίγο λαδάκι. Στρώνουμε τη ζύμη μας στο ταψάκι για τάρτες. Βάζουμε από πάνω τα κρεμμύδια , τις πιπεριές ψιλοκομμένες και τις ροδέλες ντομάτας και τρίβουμε τη ντομάτα από πάνω να καλύψει όλη την τάρτα. Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, τα μανιτάρια και γύρω γύρω τις ελιές αφού αφαιρέσουμε το κουκούτσι. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη, ραντίζουμε με λίγο λάδι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 35 περίπου λεπτά.

Πηγή: www.tasty-guide.gr