Χρόνος προετοιμασίας: 25’ | Χρόνος αναμονής: 2 ώρες | Χρόνος ψησίματος: 25’ | Μερίδες: 6

Υλικά

1/2φλ ρύζι

1/2 φλ αρακάς

1/2 φλ καλαμπόκι

1/2φλ μανιτάρια

1 ξερό κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδα

1 κολοκύθι τριμμένο

2 καρότα

150γρ φρυγανιά τριμμένη

2 όχι πολύ ώριμες ντομάτες

5 κσ ελαιόλαδο

Δυόσμος, μαΐντανός

αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε το ρύζι μαζί με τον αρακά και το καλαμπόκι. Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τα καρότα, το κρεμμύδι, τα σκόρδα, τις ντομάτες, τα μανιτάρια, τον μαϊντανό και τον δυόσμο. Τρίβουμε το κολοκύθι στον τρίφτη και το σουρώνουμε να φύγουν τα υγρά του. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα πολτοποιημένα υλικά μαζί με τα βρασμένα (αφού έχουν κρυώσει λίγο), το κολοκύθι και το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτουμε την τριμμένη φρυγανιά. Σκεπάζουμε το μείγμα και το βάζω για δύο περίπου ώρες (ή και όλη νύχτα) στο ψυγείο. Πλάθουμε τα μπιφτέκια μου και τα αραδιάζουμε σε λαδόκολα ή φόρμα σιλικόνης, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά. Όταν είναι έτοιμα βγάλτε το ταψάκι από τον φούρνο και αφήστε τα πέντε λεπτάκια να σταθούν.

Πηγή: www.eimaimama.gr