Χρόνος προετοιμασίας: Προηγούμενο βράδυ | Χρόνος μαγειρέματος: 2 ώρες | Μερίδες: 4

Υλικά

2 φλιτζάνια άσπρα φασόλια

1,5 λίτρα νερό

2 πιπεριές Φλωρίνης

1 ματσάκι σπανάκι

2 καρότα

3 σκελίδες σκόρδο

1 ξερό κρεμμύδι

1 κουταλάκι κουρκουμά

Μαϊντανό ψιλοκομμένο

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)

Χυμό από μισό λεμόνι

Αλάτι και πιπέρι

Για το σερβίρισμα

Χυμό λεμονιού

Ρίγανη ή θυμάρι

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τα φασόλια σε νερό από το προηγούμενο βράδυ. Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό βάζουμε τα φασόλια στην φωτιά και αφού πάρουν βράση ξαφρίζουμε και σουρώνουμε. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο και μετά ρίχνουμε όλα τα υλικά με την σειρά (χωρίς το σπανάκι) ξεκινώντας από τις πιπεριές και τελειώνοντας με τα φασόλια. Προσθέτουμε τον κουρκουμά. Ανακατεύουμε για λίγο και προσθέτουμε 1,5 λίτρα νερό. Αφήνουμε να πάρει βράση και μετά χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του ματιού από το 6 στο 3 και αφήνουμε να σιγοβράζει για περίπου μιάμιση ώρα. Όταν πια τα φασόλια έχουν βράσει και έχουν χυλώσει καλά, ρίχνουμε το σπανάκι, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσουν για ακόμα τρία λεπτά.  Στο τέλος ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και αφαιρούμε από την φωτιά. Σερβίρουμε με χυμό λεμονιού και ρίγανη ή θυμάρι.

Πηγή: www.cookpad.com