Σε μια μοναδική διαμαρτυρία διαρκείας εξελίχθηκε η απεργία και συγκέντρωση της προηγούμενης Τετάρτης 8 Μαρτίου σε ολόκληρη τη χώρα αλλά και στην Ευρυτανία.

Για πρώτη φορά στο Καρπενήσι και τα Άγραφα ήταν τόσο μαζικές οι απεργίες και η απογευματινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Κεντρική Πλατεία Καρπενησίου για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Εκατοντάδες εργαζόμενων, ανέργων, αγροτών, επαγγελματιών, συνταξιούχων, μαθητών και φοιτητών παραβρέθηκαν στην ανεπανάληπτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Καρπενησίου, για το έγκλημα στα Τέμπη. Μάλιστα, οι μαθητές με παλμό και ζητώντας δικαίωση για τους νεκρούς κινητοποιήθηκαν δύο φορές την ίδια μέρα, συμμετέχοντας όλοι στην πορεία διαμαρτυρίας χιλιάδων που βρέθηκαν στον δρόμο σε όλη τη χώρα και στην Αθήνα.

Οι παρευρισκόμενοι από νωρίς κατέκλυσαν την πλατεία, με πανό και συνθήματα γραμμένα σε πικέτες  που κρατούσαν ακόμα και μικροί μαθητές και όπως αναφέρει η ΑΔΕΔΥ Ευρυτανίας «η συγκέντρωση εξέφρασε την οργή και το αίτημα όλων, να αποδοθούν ευθύνες στους πραγματικούς ενόχους του προδιαγεγραμμένου εγκλήματος. Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή. Οι τοποθετήσεις ανέδειξαν την βαθιά θλίψη του κόσμου για τους 57 αδικοχαμένους, κυρίως νέους επιβάτες, την οργή και την αγωνία για το μέλλον. Στηλίτευσαν την πολιτική όλων των κυβερνήσεων που αυτά τα χρόνια ξεπούλησαν και ιδιωτικοποίησαν τις συγκοινωνίες, που έκλεισαν τα αυτιά στις προειδοποιήσεις των εργαζόμενων. Στάθηκαν στην πολιτική ιδιωτικοποιήσεων και υποβάθμισης της ζωής μας συνολικά, στην υποβάθμιση της υγείας, της παιδείας, της πρόνοιας,  προς όφελος των κερδών. Απαίτησαν να διασφαλιστούν από το κράτος οι συνθήκες που ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες του ανθρώπου,  ώστε ποτέ ξανά να μην υπάρξει τέτοιο έγκλημα». Ακολούθησε μαζική πορεία στους δρόμους της πόλης.

Στην συγκέντρωση τοποθετήθηκαν: Μαστροκώστας Κώστας, μέλος του Δ.Σ ΕΛΜΕ Ευρυτανίας και Γραμματέας της Εκτελεστικής Γραμματείας του Ν.Τ ΑΔΕΔΥ, Σαξώνη Μαρία, Πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας, Γκορόγιας Δημήτρης, Πρόεδρος Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ-  ΕΦΚΑ Ευρυτανίας, Κλεοπάτρα Τεφτίκη, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας, Κωνσταντίνα Μιχαλάρα, φοιτήτρια, απήγγειλε ποίημα, Αθανασιάδου Ελένη, Πρόεδρος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Ν.Τ ΑΔΕΔΥ Νομού Ευρυτανίας και του Συλλόγου Εργαζομένων Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Ευρυτανίας.

Στα Άγραφα οι κινητοποιήσεις κράτησαν τα σχολεία κλειστά στο μεγαλύτερο μέρος τους, ενώ την επόμενη μέρα Πέμπτη, 9 Μαρτίου, οι μαθητές του Γυμνασίου – Λ.Τ. Ραπτοπούλου προχώρησαν σε αποχή και δυναμική πορεία σε ολόκληρο το χωριό θέλοντας να δείξουν την αγανάκτησή τους για την τραγωδία στα Τέμπη.