Τηγανίτες με αλεύρι Ζέας και μέλι Ελάτης

0
9065

2 Υπερτροφές για ένα SuperBrunch

 Βαθµός Δυσκολίας *

Χρόνος προετοιμασίας: 10΄ ǀ Χρόνος μαγειρέματος: 4΄ ǀ 8 τεμάχια

Υλικά:

200ml γάλα ή 200γρ γιαούρτι

1 αυγό

30ml ελαιόλαδο

1 βανίλια

1 κ.σ. μέλι Ελάτης

120 γρ αλέυρι από δίκοκκο σιτάρι Ζέας

1 κ.σ. σόδα 1 κ.σ. βούτυρο

ξύσμα λεμονιού

 Εκτέλεση:

Χτυπάμε το αυγό με τη βανίλια και προσθέτουμε το γάλα ή το γιαούρτι και το μέλι. Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά ανακατεύοντας να μην σβολιάσει και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά. Για πιο αφράτο μείγμα κοσκινίζουμε το αλεύρι πριν το βάλουμε στο χυλό. Σε ένα τηγάνι αντικολλητικό βάζουμε ελάχιστο βούτυρο και ρίχνουμε το μείγμα κουταλιά κουταλιά. Αφήνουμε τις τηγανίτες να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές και σερβίρουμε ζεστές με μέλι ελάτης και καβουρδισμένο σουσάμι.