Χρόνος μαγειρέματος: 20’ | Χρόνος αναμονής: 3 ώρες |Μερίδες: 12

Υλικά

4  μπουτάκια κοτόπουλου χωρίς κόκαλο και δέρμα κομμένο σε μπουκιές

1 κουτ. σουπ. αλεύρι

1/2 κιλό λευκά μανιτάρια κομμένα στη μέση

1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί

5  φυλλαράκια φρέσκο θυμάρι

4 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

1 φλιτζάνι κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι με βαρύ πάτο ρίχνετε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε ελαφρά. Σκουπίζετε το κοτόπουλο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας να τραβήξει τα υγρά του και το πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι. Ακουμπάτε απαλά τα κομμάτια μέσα στο τηγάνι και τα αφήνετε να ροδίσουν για 4 λεπτά από κάθε μεριά. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τα μανιτάρια. Ανακατεύετε για 1-2 λεπτά και σβήνετε με το κρασί, αφήνετε το κρασί να εξατμιστεί προσθέτετε το θυμάρι και τα κάστανα, σκεπάζετε και σιγοψήνετε για 5 ακόμα λεπτά. Ανοίγετε το καπάκι, γυρίζετε το κοτόπουλο και το μαγειρεύετε για ακόμα 10 λεπτά. Σερβίρετε ζεστό με πράσινη σαλάτα ή βραστές πατάτες.

Πηγή: eimaimama.gr