Στελέχη του Δήμου Καρπενησίου πραγματοποίησαν την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021 τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους του Συλλόγου Καρπενησιωτών Αθήνας «Το Βελούχι», με αντικείμενο τον εορτασμό των 200 χρόνων από την κήρυξη της Επανάστασης του 1821.

Στην τηλεδιάσκεψη έλαβαν μέρος η αντιδήμαρχος Καρπενησίου αρμόδια σε θέματα Πολιτισμού και Παιδείας κυρία Σοφία Ζαλοκώστα και η Σύμβουλος του Δημάρχου Νίκου Σουλιώτη, σε θέματα Πολιτισμού και Ιστορίας, καθώς και πολιτιστικής ανάπτυξης, κυρία Έλενα Σιαξαμπάνη, η πρόεδρος του Συλλόγου Καρπενησιωτών αρχιτέκτονας κυρία Μαρία Παπαϊωάννου και ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Δημήτρης Ευαγγελοδήμος.

Στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, που διήρκησε περίπου μια ώρα, υπήρξε ενημέρωση εκ μέρους του Δήμου για το γενικό πλαίσιο των εκδηλώσεων, όπως και για ορισμένες επιμέρους δράσεις, ενώ από την πλευρά του Συλλόγου Καρπενησιωτών διατυπώθηκε σειρά προτάσεων που μπορούν να διαμορφώσουν μια ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη δέσμη εκδηλώσεων.

Συμφωνήθηκε να υπάρξει στενή συνεργασία και αλληλοενημέρωση, γι΄ αυτό θα ακολουθήσουν και νέες συναντήσεις για τον λεπτομερέστερο προγραμματισμό και υλοποίηση των ιδεών που κατατέθηκαν.