Ειδικότερα η Αντιδήμαρχος Υγείας και Κοινωνικής Προστασίας κ. Ηρώ Νταλαφούρα στο έγγραφό της αναφέρει:

Ο Δήμος Αγράφων ως επικεφαλής εταίρος και συντονιστής της σύμπραξης, στο πλαίσιο της συνέχισης και υλοποίησης του χρηματοδοτούμενου προγράμματος “Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής” του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους άπορους, με τη διανομή τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών ανακουφίζει οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα απλώνοντας ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης, που εναρμονίζονται στις ιδιαίτερες συνθήκες που βιώνει η κοινωνία μας.
Είναι υποχρέωσή μας αλλά κυρίως ηθικό καθήκον να στηρίξουμε, να αγκαλιάσουμε και να μεριμνήσουμε για τις ευπαθείς ομάδες, αποδεικνύοντας έμπρακτα την κοινωνική μας ευαισθησία και αναδεικνύοντας το κοινωνικό πρόσωπο που οφείλει να έχει μια σύγχρονη κοινωνία. Ωστόσο υπάρχουν κάποια διαχειριστικά προβλήματα του προγράμματος που ίσως αποβαίνουν εις βάρος των ανθρώπων που έχουν ανάγκη. Για αυτό το λόγο πιστεύουμε πως θα πρέπει να υιοθετηθούν λύσεις με σεβασμό που θα επιτρέπουν την συνέχιση της παροχής των τροφίμων και των ειδών πρώτης ανάγκης στους δικαιούχους. Ο Δήμος Αγράφων είναι ένας απομακρυσμένος και δυσπρόσιτος Δήμος και τα περισσότερα τρόφιμα είναι ευπαθή προϊόντα, τα οποία είναι ευαίσθητα και μπορεί εύκολα να αρχίσουν να χαλάνε. Η προστασία λοιπόν αυτών των προϊόντων προκειμένου να φτάσουνε έτσι όπως πρέπει στο τραπέζι των οικογενειών και όχι αλλοιωμένα, είναι αδιαπραγμάτευτη.
Οι προφυλάξεις που πρέπει να παίρνουμε ιδιαίτερα σε τροφές υψηλού κινδύνου όπως το ωμό κρέας, τα γαλακτοκομικά προϊόντα και άλλα, είναι πολύ σημαντικές αφού η ανάπτυξη των παθογόνων βακτηρίων ευνοείται και για αυτό πρέπει να αποφεύγεται η ζώνη κινδύνου προκειμένου να μην αναπτυχθούν παθογόνοι μικροοργανισμοί, πρέπει δηλαδή να διατηρούνται σε θερμοκρασία 5 βαθμών κελσίου και χαμηλότερη για να διασφαλίζεται η ποιότητά τους και να μπορούν να αποθηκευτούν.
Όμως ο Δήμος Αγράφων είναι ένας Δήμος με μεγάλη έκταση, 32 χωριά και 150 οικισμούς, διάσπαρτα μεταξύ τους, απομακρυσμένα το ένα από το άλλο, με αποστάσεις μεγάλες ενώ σε κάποια η πρόσβαση γίνεται ακόμα και σήμερα με χωματόδρομους. Είναι κατανοητό λοιπόν πως για να διασφαλιστεί η σωστή διατήρησή τους, χρειάζεται η μεταφορά τους να γίνεται με ψυγεία και καταψύκτες που να ικανοποιούν τις ανάγκες διατήρησης τους. Ο Δήμος Αγράφων δε διαθέτει τέτοιου τύπου οχήματα με αποτέλεσμα να μην δύναται να διανέμει τα τρόφιμα στους ωφελούμενους με την ασφάλεια που απαιτείται.
Επομένως θα ήταν ωφέλιμο για όλους να αλλάξει ο τρόπος που διανέμονται τα τρόφιμα μέχρι σήμερα στο Δήμο Αγράφων.
Σε ευθυγράμμιση με το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το Ταμείο του ΤΕΒΑ, θα παρακαλούσαμε να θεσμοθετήσετε την προπληρωμένη κάρτα, το ύψος της οποίας θα είναι ανάλογο με τα μέλη της κάθε οικογένειας, προκειμένου να παίρνουν τα τρόφιμα οι δικαιούχοι μόνοι τους και με διακριτικότητα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο που διαθέτει ο Δήμος μας.
Η απρόσκοπτη συνέχιση του προγράμματος είναι αναγκαία και τα τυχόν διαχειριστικά προβλήματα πρέπει και μπορούν να ξεπεραστούν για να συνεχιστεί αυτό το σημαντικό έργο προς όφελος των ανθρώπων που το έχουν ανάγκη.