ΤΟΜΥ: Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ενισχύει τις Τοπικές Ομάδες Υγείας

0
2302

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, ανακοίνωσε την ενίσχυση των Τοπικών Ομάδων Υγείας της Στερεάς Ελλάδας, μέσω της πρόσκλησης που εκδίδει η Περιφέρεια για παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας. Ο κ. Μπακογιάννης αναφέρθηκε στο περιεχόμενο της πρόσκλησης, προϋπολογισμού 4.485.106 ευρώ που αφορά στην αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχουν οι Τοπικές Ομάδες Υγείας και την πρόσβαση σε αυτές από όλους τους πολίτες.

Αίτημα για την λειτουργία δέκα Τοπικών Ομάδων Υγείας, προκειμένου να καλυφθούν οι κάτοικοι όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων, έχει υποβάλει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο οποίο έκανε ιδιαίτερη αναφορά ο Περιφερειάρχης, λέγοντας ότι το Υπουργείο Υγείας θεσμοθέτησε εννέα μονάδες, από τις οποίες οι τέσσερις δεν έχουν λειτουργήσει και η Στερεά Ελλάδας έχει μείνει τελικά με πέντε.

Χαρακτηριστικά, δήλωσε για το θέμα ο Κώστας Μπακογιάννης: «Εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο, για να μπορούν όλοι οι πολίτες να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες Υγείας. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ότι είναι δυνατό για να πετύχουμε το στόχο μας, παρά το γεγονός ότι το Υπουργείο Υγείας δεν φαίνεται να έχει την πρόθεση να βοηθήσει σε αυτή την κατεύθυνση. Είναι από τα βασικά προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που τις περισσότερες φορές έχει το κεντρικό κράτος απέναντί της και όχι δίπλα της».