Χρόνος προετοιμασίας: 20’ | Χρόνος ψησίματος: 7’  |Μερίδες: 10

Υλικά

Βάση:

3 κσ ζάχαρη

80 γρ βιταμ με καρύδα

1 κσ κακάο

100 γρ βρώμη

1 κγ κανέλα

1 κγ βανίλια

200γρ ξηρούς καρπούς ανάμεικτους

1 σακουλάκι χουρμάδες ψιλοκομμένους

1 φλιτζανάκι του ελληνικού νερό

Κρέμα:

100 γρ φουντούκια

1 μόρφατ παγωμένο

1 γάλα εβαπορέ ελαφρύ παγωμένο

50 γρ κακάο

100 γρ λάδι καρύδας

130 γρ ζάχαρη καρύδας

1 κσ βανίλια

Επικάλυψη:

100 γρ φουντούκια

Εκτέλεση

Λιώνουμε ελαφρά το βιτάμ καρύδας και προσθέτουμε το κακάο. Βάζουμε στο μούλτι τη βρώμη, τους ανάμεικτους ξηρούς καρπούς, τη βανίλια τη κανέλα και τη ζάχαρη να μην γίνουν σκόνη και τα ανακατεύουμε με το βιτάμ και το κακάο. Προσθέτουμε και το νεράκι καθώς και τους χουρμάδες κομμένους σε πολύ μικρές φετούλες. Ανακατεύουμε πολύ καλά και το βάζουμε σε αποσπώμενη φόρμα  απλώνοντας καλά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς για 7 λεπτά. Βάζουμε στο μούλτι τα φουντούκια μαζί με την ζάχαρη  και χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη. Ρίχνουμε το λιωμένο λάδι καρύδας και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 με 2 λεπτά. Στο μίξερ αδειάζουμε την φυτική σαντιγί και χτυπάμε ρίχνοντας αργά το παγωμένο εβαπορέ όλο και μετά το κακάο, βανίλια και το μείγμα από το μούλτι. Συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο ακόμα και αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα μας (πρέπει να έχει κρυώσει πολύ καλά η βάση). Πασπαλίζουμε με τριμμένο φουντούκι.

Πηγή: ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ