Με κείμενό της η Κομματική Οργάνωση του ΚΚΕ Ευρυτανίας τοποθετείται για την πορεία της οικονομίας και αναφέρει:

«Το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2023 επιβεβαιώνει  ότι οι λαϊκές ανάγκες θα συνεχίσουν να συνθλίβονται στις συμπληγάδες, αφενός της δημοσιονομικής πειθαρχίας κι αφετέρου της στήριξης της καπιταλιστικής ανάπτυξης, που για το λαό σημαίνουν νέα βάρη.

Αρκούν δύο μεγέθη του προσχεδίου για να επιβεβαιώσουν αυτόν τον απροκάλυπτα ταξικό χαρακτήρα: Από τη μία τα 14 δισ. που θα κατευθυνθούν για τη στήριξη των επενδυτικών σχεδίων κι από την άλλη τα μόλις 3,5 δισ. που προορίζονται δήθεν για την “ανακούφιση” του λαού και τα οποία θα βγουν πάλι από τις τσέπες και τους φόρους των λαϊκών νοικοκυριών.

Κι όλα αυτά την ώρα που η ακρίβεια σπάει κόκαλα. Οι ανατιμήσεις σε όλα τα βασικά αγαθά, στα καύσιμα, στο ρεύμα, στις ζωοτροφές έχουν ξεπεράσει προ πολλού τις αντοχές της λαϊκής οικογένειας. Σε όλη τη χώρα, και πιο πολύ στην Ευρυτανία, η αγωνία όλων είναι πως θα βγει ο χειμώνας, αφού κι αυτά τα ψίχουλα που τάζει η κυβέρνηση (και όχι για όλους) εξανεμίζονται μέσα σε λίγες μέρες. Φτάσαμε στο σημείο να βαφτίζονται μέτρα όπως η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης (για εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ) αυξήσεις και οι μικρές αυξήσεις στις συντάξεις (όχι για όλους)…γενναιοδωρία. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα λαϊκά νοικοκυριά θα πληρώσουν για φόρους στο πετρέλαιο θέρμανσης μεγαλύτερο ποσό από το επίδομα που θα δοθεί!

Τα σύννεφα μιας νέας καπιταλιστικής κρίσης πυκνώνουν, καθιστώντας τις προβλέψεις του προσχεδίου του προϋπολογισμού αβέβαιες και τον κίνδυνο για νέα μέτρα σε βάρος του λαού παραπάνω από πιθανό.

Ειδικά, τώρα, με τα σύννεφα του πολέμου να πυκνώνουν, ο λαός πρέπει να ετοιμάζεται για να πάρει ο ίδιος τις τύχες του στα χέρια του. Μόνο αν ο λαϊκός παράγοντας βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις μπορούν να ακυρωθούν τα αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης και οι χειρότερες εξελίξεις που έρχονται».