Σε μια λιτή εκδήλωση σε εστιατόριο στο Καρπενήσι έκανε την παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Ευρυτανίας ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Απόστολος Γκλέτσος.

Οι υποψήφιοι είναι με αλφαβητική σειρά:

Αποστολόπουλος Φώτης, Γιαννάκου Μαρία, Δροσίνη Μαρία, Καββαδίας Δημήτρης, Καραγιάννης Παναγιώτης, Κοντογιώργης Ηλίας, Μαυρίκα Χαρά, Σαλμάς Δημήτρης

Μετά την ανακοίνωση των υποψηφίων ο κ. Γκλέτσος στη μικρή του ομιλία είπε:

 «Πρόκειται για ανθρώπους έντιμους, της δουλειάς, ικανούς, σε αντιδιαστολή με τους πρώην αντιπεριφερειάρχες, Μπακογιάννη και Σπανό, που δεν έχουν ούτε ένα ένσημο στη ζωή τους και, δυστυχώς, τους εμπιστεύτηκαν οι Στερεοελλαδίτες και οι Καρπενησιώτες. Άφησαν στη θητεία τους δύο χρόνια το Χιονοδρομικό χωρίς ρεύμα, αν είναι δυνατόν. Κι έρχονται να τάξουν τώρα αεροπλάνα στη λίμνη. Ερχόμασταν και υπήρχαν μέσα στον δρόμο δέντρα και θάμνοι και παραλίγο να σκοτωθούμε, γιατί δεν μπορούσαμε να δούμε, και αντί να περάσει το μηχάνημα της περιφέρειας και να τα κόψει, κάτι πολύ απλό, για να έχουμε ορατότητα, ούτε αυτό δεν μπορούν να κάνουν. Και έχουν το θράσος, ο Σπανός βασικά, γιατί δεν κάνει σωστά τη δουλειά του, να φτιάξει αντιπυρικές ζώνες έξω από τις πόλεις, τα χωριά, τους οικισμούς, έχει το θράσος να ζητά την ψήφο των ανθρώπων της Στερεάς Ελλάδας. Τέλος πάντων, είμαστε εδώ, για να δώσουμε την απάντηση όλοι οι άνθρωποι της Στερεάς Ελλάδας, οι άνθρωποι του μόχθου και της δουλειάς.

Όπως σας τα είπα, πως έπεσαν οι μάσκες, τελειώνουμε με αυτούς, τελειώνουμε με τους ανθρώπους που πραγματικά δεν ξέρω πώς υφάρπαξαν την ψήφο με κάποια κομματικά ίσως τερτίπια. Αλλά τώρα τελείωσαν τα κόμματα, βάζουμε μπροστά τη σημαία την αυτοδιοικητική, το συμφέρον μας, να δούμε τι θα κάνει η Στερεά Ελλάδα για εμάς, για τους πατεράδες μας και τις ζωές μας. Και έχουνε πέσει, πλέον, οι μάσκες. Όπου πάω στη Στερεά Ελλάδα, είτε πάω στη Στενή Ευβοίας, είτε πάω στη Στυλίδα, είτε πάω στο Κυριάκι, είτε πάω στη Δωρίδα, είτε έρχομαι στο Καρπενήσι, μου λένε «τελειώσαμε με αυτούς, γυρίζουμε σελίδα».  Είναι οι περιοχές που έχουν δοκιμαστεί και δοκιμάζονται κάθε μέρα. Βλέπουμε κάποιους ανθρώπους ανίκανους, στο λέω, είναι ανίκανοι. Και θέλω και, αν πραγματικά θέλουν, να κάνουμε εκτός από αυτά τα debate, που έχουν έτοιμες τις απαντήσεις γραμμένες από κάποιους λογογράφους, να κάνουμε debate όλοι μαζί οι συνυποψήφιοι στις μεγάλες πόλεις, στις πρωτεύουσες. Να βγάλουμε μία μεγάλη εξέδρα και να λογαριαστούμε με τον κόσμο. Να μας κάνουν ερωτήσεις είτε δημοσιογράφοι είτε ο ίδιος ο κόσμος, face to face. Και να έρθουν εκεί! Όχι μπροστά στις κάμερες με έτοιμες τις απαντήσεις, όπου γίνεται ένα ανιαρό debate, που δεν θα το δει και κανένας. Θα το κάνουμε βέβαια κι αυτό, γιατί είθισται, αλλά τους προσκαλώ να κάνουμε μπροστά σε ζωντανό κοινό debate».

photo: tvstar.gr