Χρόνος προετοιμασίας: 10’ |Χρόνος μαγειρέματος: 5- 6’ | Τεμάχια: 22

Υλικά

150 γρ φέτα

150 γρ ξινή μυζήθρα

100 γρ ξανθές σταφίδες

130 γρ καρυδόψιχα

2 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι

1 πακέτα φύλλα για πίτες

Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ μπολ τρίβουμε τα τυριά μας και προσθέτουμε το γιαούρτι,τις σταφίδες και την καρυδόψιχα(κρατήστε λίγα καρύδια για το στολισμό) που την σπάμε λίγο με τα χέρια μας. Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και μια πρέζα πιπέρι και μια ζάχαρη αν δεν θέλετε να είναι πολύ αλμυρό. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά που έχουμε στο μπολ και βάζουμε στην άκρη. Εάν νομίζετε ότι είναι πολύ πηχτό, προσθέστε λίγο γιαούρτι ακόμα ή ελάχιστα γάλα και λάδι. Παίρνουμε τα φύλλα μας ένα ένα και τα κόβουμε κάθετα σε χοντρές λωρίδες. Έπειτα αφού κόψουμε τα φύλλα σε λωρίδες τα βάζουμε το ένα δίπλα στο άλλο και με ένα μεγάλο κουτάλι προσθέτουμε στην αρχή της άκρης της λωρίδας λίγο από την γέμιση μας και κοιτάμε ανάλογα με το μάτι μας την ποσότητα. Τυλίγουμε αριστερά και δεξιά εναλλάξ για να κάνουμε τα κλασικά “τρίγωνα”. Αφού τελειώσουμε και φτιάξουμε τα τριγωνάκια πασπαλιζουμε πολύ ελαφρώς ένα ένα με λάδι ίσα ίσα για να μην χαλάσει το σχήμα και ανοίξουν τα φύλλα. Τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι (όχι πολύ καυτό γιατί δεν θα μας ψηθούν εσωτερικά) και τα βάζουμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να μην είναι λαδερά πολύ. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και με ένα κουτάλι προσθέτουμε μέλι ανάλογα το πόσο θέλουμε και τρίβουμε καρυδόψιχα από πάνω.

Πηγή: cookpad.com